Search

Document No. 100465364

  • Date of the hearing: 21/10/2021
  • Date of the decision: 21/10/2021
  • Case №: 991/7181/21
  • Proceeding №: 52021000000000060
  • Instance: HACC
  • Judicial form: Criminal
  • Presiding judge (HACC) : Movchan N.V.
  • Lawyer : Halchanskoho Ye.O.

Справа № 991/7181/21

Провадження 1-кс/991/7288/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 жовтня 2021 року м.Київ

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду Мовчан Н.В., розглянувши матеріали за скаргою захисника підозрюваного ОСОБА_1 - адвоката Гальчанського Євгена Олександровича на постанову детектива про відмову в задоволенні клопотання про проведення слідчих (розшукових) дій,

УСТАНОВИВ:

До Вищого антикорупційного суду надійшла вказана скарга, в якій захисник просить скасувати постанову детектива Національного бюро Четвертого відділу детективів Першого підрозділу детективів Головного підрозділу детективів Національного антикорупційного бюро України Іщука М.О. від 30.09.2021 про відмову в задоволенні клопотання захисника Гальчанського Є.О. в інтересах ОСОБА_1 № 149вих2021 від 28.09.2021 про допит як свідків службових осіб департаменту ліцензування у сфері азартних ігор та лотерей, відповідальних за розгляд у КРАІЛ заяв та відповідних пакетів документів ТОВ «Паріматч», ТОВ «Геймдев», ТОВ «Гральний клуб «Лорд», ТОВ «Імперія азарту», ТОВ «Спейсик» та ТОВ «Фан гейм» для одержання ліцензій, щодо обставин отримання, розгляду ними цих заяв та документів, а також щодо подальшого надання або відмови у наданні ліцензій; зобов`язати уповноважених осіб Четвертого відділу детективів Першого підрозділу детективів Головного підрозділу детективів Національного антикорупційного бюро України допитати як свідків за участю сторони захисту службових осіб департаменту ліцензування у сфері азартних ігор та лотерей ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , відповідальних за розгляд у КРАІЛ заяв та відповідних пакетів документів ТОВ «Паріматч», ТОВ «Геймдев», ТОВ «Гральний клуб «Лорд», ТОВ «Імперія азарту», ТОВ «Спейсик» та ТОВ «Фан гейм» для одержання ліцензій, щодо обставин отримання, розгляду ними цих заяв та документів, а також щодо подальшого надання або відмови у наданні ліцензій.

Відповідно до пункту 7 ч. 1 ст. 303 КПК України на досудовому провадженні може бути оскаржене рішення слідчого, дізнавача, прокурора про відмову в задоволенні клопотання про проведення слідчих (розшукових) дій, негласних слідчих (розшукових) дій - особою, якій відмовлено у задоволенні клопотання, її представником, законним представником чи захисником.

Перевіривши матеріали поданої скарги, вважаю, що підстав, передбачених ст. 304 КПК України, для повернення скарги чи відмови у відкритті провадження не встановлено, тому наявні підстави для відкриття провадження по скарзі та призначення її до судового розгляду.

Керуючись ст. 303-304, 372 КПК України, слідчий суддя

ПОСТАНОВИВ:

Відкрити провадження за скаргою захисника підозрюваного ОСОБА_1 - адвоката Гальчанського Євгена Олександровича на постанову детектива про відмову в задоволенні клопотання про проведення слідчих (розшукових) дій.

Призначити скаргу до розгляду у відкритому судовому засіданні на 23 жовтня 2021 року о 11 год 30 хв у приміщенні Вищого антикорупційного суду (вул. Хрещатик, 42 а, м. Київ).

У судове засідання викликати особу, яка подала скаргу, детектива Національного бюро Четвертого відділу детективів Першого підрозділу детективів Головного підрозділу детективів Національного антикорупційного бюро України Іщука М.О.

Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Н. В. Мовчан