Search

Document No. 101407325

  • Date of the hearing: 19/04/2021
  • Date of the decision: 19/04/2021
  • Case №: 991/2599/21
  • Proceeding №: 52021000000000060
  • Instance: HACC
  • Judicial form: Criminal
  • Presiding judge (HACC) : Bitsiuk A.V.

991/2599/21

1-кс/991/2648/21

УХВАЛА

Іменем України

Місто Київ 19 квітня 2021 року

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду ОСОБА_1, за участю детектива ОСОБА_2, розглянувши клопотання детектива Національного антикорупційного бюро України ОСОБА_2 (далі Детектив) про надання дозволу на проведення негласних слідчих (розшукових) дій та матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №52021000000000060 від 03.02.2021 (далі Кримінальне провадження) за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.14 та ч.4 ст.368 КК України,

ВСТАНОВИВ:

Подане клопотання підлягає задоволенню, оскільки вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вчинений злочин відповідної тяжкості та під час проведення зазначених нижче негласних слідчих (розшукових) дій (далі НСРД) можуть бути отримані докази, які самостійно або в сукупності з іншими доказами можуть мати суттєве значення для з`ясування обставин злочину або встановлення осіб, які вчинили злочин, а іншим способом одержати їх неможливо.

Вказаний висновок зроблений виходячи з наступного.

В провадженні детективів Національного антикорупційного бюро України перебуває вказане Кримінальне провадження. Детектив звернувся до суду із клопотанням, погодженим прокурором ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення негласних слідчих (розшукових) дій у Кримінальному провадженні.

Досудовим розслідуванням встановлено наступне.

Відповідно до доводів, викладених у заяві ОСОБА_4, та наданих ним показань, Голова та члени Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей (далі КРАІЛ), а саме ОСОБА_5, ОСОБА_6 та ОСОБА_7, разом з Першим заступником Голови Консультаційно-експертної ради Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей ОСОБА_8, а також Першим заступником Голови Правління Публічного акціонерного товариства акціонерного комерційного банку «Індустріалбанк» ОСОБА_9 та іншими особами, готуються до одержання неправомірної вигоди у вигляді грошових коштів в особливо великому розмірі від здобувачів ліцензій за прийняття рішення щодо видачі ліцензій на провадження діяльності у сфері організації та проведення азартних ігор та букмекерської діяльності.

Вказані особи, зорганізувалися, домовились між собою та розробили спільний план щодо штучного створення перешкод для законного отримання здобувачами ліцензій (як тих, яким вже фактично відмовили, так і тих, які планують у подальшому звертатись до КРАІЛ для отримання ліцензій) та умисне прийняття рішень про відмову здобувачам ліцензій за результатами розгляду поданих ними заяв з формальних підстав. Така ситуація, за їх планом, створить умови для вимагання та одержання від здобувачів ліцензій неправомірної вигоди у вигляді грошових коштів у розмірі від 60 000 до 150 000 доларів США (залежно від виду ліцензії) Головою та членами КРАІЛ.

Побоюючись бути викритими правоохоронними органами, вказані члени КРАІЛ розподілили між собою обов`язки щодо підшукання можливих співучасників (довірених осіб) для залучення їх як посередників для встановлення зв`язку зі здобувачами ліцензій та схилення останніх до надання неправомірної вигоди за прийняття рішення про видачу ліцензій. Так, на сьогоднішній день такими довіреними особами виступають Перший заступник Голови Консультаційно-експертної ради Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей ОСОБА_8, а також Перший заступник Голови Правління Публічного акціонерного товариства акціонерного комерційного банку «Індустріалбанк» ОСОБА_9 та інші особи. Згідно з існуючим планом та спільними домовленостями ОСОБА_8 та ОСОБА_9 проводять зустрічі з представниками грального бізнесу, які можуть бути зацікавлені в отриманні ліцензій. Вказані зустрічі носять зашифрований характер та відбуваються із застосуванням заходів конспірації в службових кабінетах, транспортних засобах, закладах громадського харчування, а також розважальних закладах, розташованих неподалік місць їх роботи. До участі в зустрічах залучається виключно обмежене коло осіб. На таких зустрічах обговорюються питання неможливості отримання ліцензій без надання неправомірної вигоди Голові та членам КРАІЛ у визначеному ними розмірі. Також попередньо обговорюється механізм подальшої передачі неправомірної вигоди.

За результатами розгляду заяви ОСОБА_4 . Національним антикорупційним бюро України в порядку ст. 214 КПК України 03.02.2021 розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні №52021000000000060 за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 14 ч. 4 ст. 368 ККУкраїни.

Відповідно до ч. 5 ст. 12 КК України, кримінальне правопорушення, передбачене ч. 4 ст. 368 КК України, санкція якого передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від восьми до дванадцяти років, є особливо тяжким.

У ході досудового розслідування встановлено, що до процесу штучного створення перешкод для законного отримання рішень про видачу ліцензій на провадження діяльності з організації та проведення азартних ігор та букмекерської діяльності ОСОБА_5 також залучив члена КРАІЛ ОСОБА_10 . Зокрема, є підстави вважати, що ОСОБА_5 та ОСОБА_10 заздалегідь обговорюються результати майбутніх голосувань КРАІЛ по окремим питанням, за якими вони голосують одностайно.

З урахуванням викладеного є підстави провести негласні слідчі (розшукові) дії відносно ОСОБА_10, ІНФОРМАЦІЯ_1, реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 .

Обставинами, які дають підстави підозрювати ОСОБА_10 у вчиненні кримінального правопорушення є заява ОСОБА_4 від 03.02.2021, протокол допиту свідка ОСОБА_4 від 03.02.2021, а також інші матеріали кримінального провадження, протоколи за результатами проведення НСРД в цьому кримінальному провадженні, а також інші матеріали кримінального провадження.

Ураховуючи наявність достатніх підстав обставин вважати, що до вчинення вказаного кримінального правопорушення може бути причетна вказана особа, для отримання доказів у кримінальному провадженні, з огляду на неможливість отримання таких даних у інший спосіб, є підстави провести негласних слідчих (розшукових) дій відносно зазначеної особи.

Відповідно до ч. 2 ст. 246 КПК України негласні слідчі (розшукові) дії проводяться у випадках, якщо відомості про злочин та особу, яка його вчинила, неможливо отримати в іншій спосіб. Негласні слідчі (розшукові) дії проводяться виключно у кримінальному провадженні щодо тяжких і особливо тяжких злочинів (за виключенням установлення місцезнаходження радіоелектронного засобу).

Згідно із ч. 3 ст. 248 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про дозвіл на проведення негласної слідчої (розшукової) дії, якщо прокурор, слідчий доведе наявність достатніх підстав вважати, що: 1) вчинене кримінальне правопорушення відповідної тяжкості; 2) під час проведення негласної слідчої (розшукової) дії можуть бути отримані докази, які самостійно або в сукупності з іншими доказами можуть мати суттєве значення для з`ясування обставин кримінального правопорушення або встановлення осіб, які вчинили кримінальне правопорушення.

Таким чином, з метою отримання доказів причетності зазначеної особи до вчинення вказаного злочину є підстави для проведення відносно вказаної особи негласних слідчих (розшукових) дій у вигляді аудіо-, відеоконтролю особи, зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж, установлення місцезнаходження радіоелектронного засобу, візуального спостереження за особою у публічно доступних місцях з використанням відеозапису, фотографування, спеціальних технічних засобів для спостереження, з метою виявлення і фіксації слідів вчинення тяжкого злочину, речей і документів, що мають значення для досудового розслідування, зняття інформації з електронних інформаційних систем, що обумовлено наступними обставинами.

Наявні достатні підстави вважати, що обмін інформацією між

ОСОБА_9, ОСОБА_8, ОСОБА_5, ОСОБА_11, ОСОБА_7, ОСОБА_6, ОСОБА_10 та іншими можливими співучасниками злочину, зокрема, обговорення обставин злочину і планів, може відбуватися під час спілкування як по відкритих каналах зв`язку, так і за допомогою он-лайн месенджерів Viber, WhatsApp, Line, Telegram, CoverMe, з використанням мобільного телефонного номеру НОМЕР_2, який знаходиться у фактичному володінні і користуванні ОСОБА_10 . У зв`язку з цим є підстави для проведення щодо ОСОБА_10 негласної слідчої (розшукової) дії зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж, що полягатиме у проведенні із застосуванням відповідних технічних засобів спостереження, відбору та фіксації змісту інформації, яка передається особою та має значення для досудового розслідування, а також одержанні, перетворенні і фіксації різних видів сигналів, що передаються каналами зв`язку.

Також відомо про те, що ОСОБА_10 схильний до зміни мобільних терміналів із картками операторів мобільного зв`язку з метою конспірації власної протиправної діяльності щодо вчинення злочину. У зв`язку з цим відносно нього є підстави провести негласну слідчу (розшукову) дію встановлення місцезнаходження радіоелектронного засобу.

ОСОБА_10 у своїй злочинній діяльності використовує електронні інформаційні системи в персональних електронних обчислювальних машинах (портативних комп`ютерах, планшетних комп`ютерах, мобільних терміналах (у тому числі за ідентифікаційними ознаками абонентського мобільного номеру НОМЕР_2 ) тощо, що знаходяться у його володінні та користуванні. З урахуванням викладеного, відносно ОСОБА_10 є підстави провести негласну слідчу (розшукову) дію зняття інформації з електронних інформаційних систем, яка полягає в пошуці, виявленні та фіксації відомостей, що містяться в електронній інформаційній системі або їх частин, доступі до електронної інформаційної системи або її частини, а також отриманні таких відомостей без відома її власника, володільця або утримувача.

Крім того, ОСОБА_10 може зустрічатися із можливими співучасниками вчинення злочину в публічно доступних місцях. Тому для пошуку, фіксації та перевірки під час досудового розслідування відомостей про поведінку ОСОБА_10 та тих, з ким він контактує у публічно доступних місцях, щодо нього є підстави провести негласну слідчу (розшукову) дію спостереження за особою, яка полягає у візуальному спостереженні за ним з використанням відеозапису, фотографування, спеціальних технічних засобів для спостереження.

Разом із тим, ОСОБА_10 із можливими співучасниками злочину обговорює злочинні наміри та плани. Обставини вчинення ОСОБА_10 злочину дають підстави вважати, що його розмови, інші звуки, рухи, дії, пов`язані з його діяльністю або місцем перебування тощо, можуть містити відомості, які мають значення для досудового розслідування. Тому є підстави для проведення щодо нього негласної слідчої (розшукової) дії аудіо-, відеоконтроль особи.

Проведення вищевказаних негласних слідчих (розшукових) дій надасть можливість встановити відомості, які мають значення для кримінального провадження (розмови із особами, що є співучасниками вчинення злочину, а також з іншими особами щодо обставин вчинення злочину, інші звуки, рухи, дії тощо, виконані під час вчинення злочинів, злочинна поведінка), які самостійно, а також у сукупності із іншими доказами будуть мати суттєве значення для з`ясування обставин злочину та викриття осіб, які його вчинили.

Проведення інших слідчих (розшукових) дій, окрім негласних слідчих (розшукових) дій, у вказаному кримінальному провадженні неодмінно призведе до інформування осіб, причетних до описаного кримінального правопорушення, знищити сліди скоєння кримінального правопорушення та незаконно впливати на досудове розслідування використовуючи людські та професійні зв`язки.

З огляду на складність кримінального провадження, завуальований характер протиправної злочинної діяльності осіб причетних до описаного вище злочину, дотримання ними правил конспірації, невизначенність певних часових меж вчинення протиправних дій, а також враховуючи мету проведення негласних слідчих (розшукових) дій, строк проведення негласних слідчих (розшукових) дій повинен становити 2 (два) місяці.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 31, 32 Конституції України, ст.ст. 246249, 258, 260, 264, 268, 269 КПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на проведення негласних слідчих (розшукових) дій відносно ОСОБА_10, ІНФОРМАЦІЯ_1, реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1, строком на два місяці з дня винесення ухвали, а саме:

-зняття інформаціїз транспортнихтелекомунікаційних мережпо абонентськомуномеру НОМЕР_2 (мереж, що забезпечують передавання знаків, сигналів, письмового тексту, зображень та звуків або повідомлень будь-якого виду між підключеними до неї телекомунікаційними мережами доступу), що знаходиться у фактичному володінні та користуванні ОСОБА_10 ;

-встановлення місцезнаходження радіоелектронного засобу по абонентському номеру НОМЕР_2, що знаходиться у фактичному володінні та користуванні ОСОБА_10 ;

-зняття інформації з електронних інформаційних систем в персональних електронних обчислювальних машинах, планшетних комп`ютерах, мобільних терміналах тощо (у тому числі за ідентифікаційними ознаками абонентського номера НОМЕР_2 ), що знаходяться у фактичному володінні та користуванні ОСОБА_10 ;

-візуальне спостереження за ОСОБА_10 у публічно доступних місцях для пошуку, фіксації і перевірки відомостей про особу та її поведінку та тих, з ким ця особа контактує, з використанням відеозапису, фотографування, спеціальних технічних засобів для спостереження;

аудіо-, відеоконтроль особи ОСОБА_10 .

Строк дії ухвали 2 місяці до 19 червня 2021 року включно.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1 ОСОБА_12