Search

Document No. 102094546

  • Date of the hearing: 21/12/2021
  • Date of the decision: 21/12/2021
  • Case №: 638/12275/18
  • Proceeding №: 42017000000000011
  • Instance: HACC AC
  • Judicial form: Criminal
  • Presiding judge (HACC AC) : Chorna V.V.
  • Judge (HACC AC) : Kaluhina I.O., Pavlyshyn O.F.
  • Secretary : Prokopenko M.V.
  • Lawyer : Vylkov S.V., Denysiuka S.F., Podosinova A.O., Liaskovtsia O.V.
  • Prosecutor : Perov A.V.

справа № 638/12275/18

провадження № 11-кп/991/58/21

слідчий суддя: Крикливий В. В.

доповідач: Чорна В.В.

ВИЩИЙ АНТИКОРУПЦІЙНИЙ СУД

АПЕЛЯЦІЙНА ПАЛАТА

УХВАЛА

21 грудня 2021 року місто Київ

Колегія суддів Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду у складі:

головуючого судді Чорної В.В.,

суддів Калугіної І.О., Павлишина О.Ф.,

при секретарі судового засідання Прокопенко М.В.,

за участі

обвинуваченої ОСОБА_1 ,

захисників Вилкова С.В., Денисюка С.Ф., Подосінова А.О., Лясковця О.В.,

прокурора Перова А.В.,

представника потерпілого Хлопузяна Р.Д.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання захисника Лясковця О.В. про проведення судового засідання, призначеного на 08 лютого 2022 року, в режимі відеоконференції, -

ВСТАНОВИЛА:

В провадженні Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду перебуває кримінальне провадження з апеляційними скаргами адвокатів Денисюка С.Ф., Подосінова А.О. та Вилкова С.В. - захисників обвинуваченої ОСОБА_1 на ухвалу Вищого антикорупційного суду від 26.05.2021 р., якою кримінальне провадження № 42017000000000011 в частині обвинувачення ОСОБА_1 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 375 КК України, закрито у зв`язку з декриміналізацією діяння згідно Рішення Конституційного Суду України № 7-р/2020 від 11.06.2020 р., а також з апеляційними скаргами прокурора та вищевказаних захисників на вирок Вищого антикорупційного суду від 26.05.2021 р., яким ОСОБА_1 визнано невинуватою у вчиненні злочину, передбаченого за ч. 2 ст. 364 КК України, у зв`язку із відсутністю в її діях складу кримінального правопорушення.

В судовому засіданні захисник Лясковець О.В. заявив клопотання про проведення судового засідання, призначеного на 08 лютого 2022 року, за його участю в режимі відеоконференції з Запорізьким апеляційним судом. Клопотання обґрунтовано тим, що 08 лютого 2022 року в 09 год. 00 хв. він братиме участь як захисник у кримінальному провадженні в Комунарському районному суді м. Запоріжжя, який є віддаленим від міста Києва, а тому не зможе прибути на 14 год. 00 хв. 08 лютого 2022 року в судове засідання Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду з розгляду даного кримінального провадження.

Захисники Вилков С.В., Денисюк С.Ф., Подосінов А.О. та обвинувачена ОСОБА_1 підтримали заявлене захисником Лясковцем О.В. клопотання та просили його задовольнити.

Прокурор Перов А.В. вирішення зазначеного клопотання залишив на розсуд суду.

Представник потерпілого ПАТ «Укргазвидобування» Хлопузян Р.Д. не заперечував проти задоволення клопотання захисника.

При вирішенні заявленого клопотання, колегія суддів виходить з такого.

Згідно з п. 5 ч. 1 ст. 336 КПК України, судове провадження може здійснюватися у режимі відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення, у тому числі яке знаходиться поза межами приміщення суду (дистанційне судове провадження), у разі наявності інших підстав, визначених судом достатніми. Частиною 2 цієї статті передбачено, що суд ухвалює рішення про здійснення дистанційного судового провадження за власною ініціативою або за клопотанням сторони чи інших учасників кримінального провадження.

Захисником Лясковцем О.В. заявлено клопотання про проведення наступного судового засідання 08 лютого 2022 року за його участі в режимі відеоконференції у зв`язку з тим, що в цей день о 09 год. 00 хв. він перебуватиме в Комунарському районному суді м. Запоріжжя, де братиме участь в якості захисника в іншому кримінальному провадженні, а тому до 14 год. 00 хв. не встигне прибути до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду в м. Київ для розгляду даного провадження.

З урахуванням сукупності вищезазначених обставин, а також з метою забезпечення оперативності судового провадження колегія суддів приходить до висновку про можливість задоволення заявленого клопотання за умови наявності у Запорізького апеляційного суду вільного майданчика та технічної можливості забезпечити відеоконференцзв`язок у визначену судом дату та час.

Відповідно до вимог ч. 2 ст. 369 КПК України, всі питання, окрім вирішення обвинувачення по суті, суд вирішує судовим рішенням, яке викладається в формі ухвали.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 336, 369 КПК України, колегія суддів -

ПОСТАНОВИЛА:

Клопотання захисника Лясковця О.В. - задовольнити.

Судове засідання, призначене на 08 лютого 2022 року о 14 год. 00 хв., провести в режимі відеоконференції із захисником Лясковцем О.В. у приміщенні Запорізького апеляційного суду (м. Запоріжжя, пр-т Соборний, 162).

Копію ухвали направити захиснику Лясковцю О.В. - до відома, та на адресу Запорізького апеляційного суду - для забезпечення проведення судового засідання Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду в режимі відеоконференції із захисником Лясковцем О.В. (за наявності технічної можливості та вільного майданчика).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя В.В. Чорна

судді І.О. Калугіна

О.Ф. Павлишин