Search

Document No. 105517832

  • Date of the hearing: 02/08/2022
  • Date of the decision: 02/08/2022
  • Case №: 991/2785/22
  • Proceeding №: 42015000000000078
  • Instance: HACC
  • Judicial form: Criminal
  • Decision type: Decision on the implementation of remote court proceedings
  • Presiding judge (HACC) : Shkodin Ya.V.

справа №991/2785/22

провадження №1-кс/991/2803/22

ВИЩИЙ АНТИКОРУПЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

«02» серпня 2022 року м. Київ

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду ОСОБА_1, розглянувши клопотання адвоката ОСОБА_2, який діє в інтересах ОСОБА_3 про здійснення дистанційного судового провадження в режимі відеоконференції під час розгляду його клопотання про скасування арешту,

ВСТАНОВИВ:

На розгляді слідчого судді Вищого антикорупційного суду перебуває клопотання адвоката ОСОБА_2, який діє в інтересах ОСОБА_3, про скасування арешту з майна, накладеного ухвалою Вищого антикорупційного суду від 06 липня 2022 року.

Судове засідання з розгляду зазначеної заяви призначено на 14:30 год. 03 серпня 2022 року у приміщенні Вищого антикорупційного суду за адресою: м. Київ, проспект Перемоги, 41.

Адвокат ОСОБА_4 просить здійснювати дистанційний судовий розгляд його клопотання за його участі в режимі відеоконференції із Шевченківським районним судом м. Львова, з посиланням на віддаленість його місця знаходження (м. Львів) від Вищого антикорупційного суду (м. Київ), що об`єктивно унеможливлює його прибуття до суду для участі у судовому розгляді.

Судове провадження може здійснюватися у режимі відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення, у тому числі яке знаходиться поза межами приміщення суду (дистанційне судове провадження), зокрема, у разі неможливості безпосередньої участі учасника кримінального провадження в судовому провадженні за станом здоров`я або з інших поважних причин та необхідності вжиття таких заходів для забезпечення оперативності судового провадження (п.п. 1, 4 ч. 1 ст. 336 КПК України).

Згідно з ч. 2 ст. 336 КПК України суд ухвалює рішення про здійснення дистанційного судового провадження за власною ініціативою або за клопотанням сторони чи інших учасників кримінального провадження.

З оглядуна зазначеніположення закону,враховуючи наявністьоб`єктивнихобставин,що суттєвовпливають наможливість прибуттяучасників кримінальногопровадження досуду,з метою забезпечення швидкогосудового розгляду,під часякого кожнапроцесуальна діяабо процесуальнерішення повиннібути виконаніабо прийнятів розумністроки, безпосередньоїучасті учасникакримінального провадженняв судовомупровадженні тазабезпечення оперативностісудового провадження,слідчий суддявважає заможливе здійснюватидистанційне судовепровадження зрозгляду клопотання адвоката ОСОБА_2, який діє в інтересах ОСОБА_3, про скасування арешту з майна, накладеного ухвалою Вищого антикорупційного суду від 06 липня 2022 року за участю захисника ОСОБА_4 врежимі відеоконференціїміж Шевченківськимрайонним судомм.Львова та Вищим антикорупційним судом.

Керуючись ст. ст. 107, 336, 372 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Здійснювати дистанційне судове провадження з розгляду клопотання адвоката ОСОБА_2, який діє в інтересах ОСОБА_3, про скасування арешту з майна, накладеного ухвалою Вищого антикорупційного суду від 06 липня 2022 року за участю захисника ОСОБА_4 в режимі відеоконференції із Шевченківським районним судом м. Львова.

Організацію проведення відеоконференції судового засідання, призначеного на 14:30год.03серпня 2022року, ізвчиненням дій,передбачених ч.4ст.336КПК України,доручити відповідальнійособі Шевченківського районного суду м. Львова.

Про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції повідомити учасників судового провадження.

Копію ухвалипро дистанційнесудове провадженнянаправити до Шевченківського районного суду м. Львова.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_5