Search

Document No. 105738515

  • Date of the hearing: 16/08/2022
  • Date of the decision: 16/08/2022
  • Case №: 991/1786/22
  • Proceeding №: 22-ц/991/4/22
  • Instance: HACC AC
  • Judicial form: Civil
  • Decision type: Decision on the end of preparatory actions and the appointment of the case for an appellate hearing
  • Presiding judge (HACC AC) : Pankulych V.I.
  • Judge (HACC AC) : Bodnar S.B., Panaid I.V.

Справа № 991/1786/22

Провадження №22-ц/991/4/22

УХВАЛА

16 серпня 2022 року м. Київ

Колегія суддів Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду у складі:

головуючого судді Панкулича В. І.,

суддів Боднара С. Б., Панаіда І. В.

перевіривши апеляційну скаргу прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Касьяна Андрія Олексійовича на ухвалу Вищого антикорупційного суду від 23 червня 2022 року про відмову в забезпеченні позову до ОСОБА_1 про визнання необґрунтованими активів та стягнення їх в дохід держави,

В С Т А Н О В И Л А:

Ухвалою Вищого антикорупційного суду від 23 червня 2022 року відмовлено у задоволенні заяви прокурора про забезпечення позову до ОСОБА_1 про визнання необґрунтованими активів та стягнення їх в дохід держави.

Не погоджуючись з ухвалою, прокурор подав апеляційну скаргу, просить її скасувати та ухвалити нову про задоволення заяви про забезпечення позову, накладення арешту на активи, які є предметом спору, на інші активи відповідача, що відповідають їх вартості.

Ухвалою Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 05 липня 2022 року відкрито апеляційне провадження у справі.

Відповідно до ч.3 ст.359 та ч.1 ст.360 ЦПК України учасникам справи роз`яснено право подати відзив на апеляційну скаргу.

18.07.2022 від представника відповідача - адвоката Старости Івана Петровича на адресу Апеляційної палати надійшов відзив на апеляційну скаргу прокурора.

Підготовка справи до розгляду проведена в обсязі, визначеному ст.365 ЦПК України.

У порядку підготовки справи до апеляційного розгляду з`ясовано питання про склад учасників судового процесу; визначено характер спірних правовідносин і закон, який їх регулює; з`ясовано обставини, на які посилаються учасники справи як на підставу своїх вимог і заперечень, обставини, які визнаються чи заперечуються учасниками справи, вчинено інші дії, пов`язані із забезпеченням апеляційного розгляду.

Додаткових доказів або клопотань про їх витребування апеляційна скарга не містить.

Відповідно до ч.3 ст.368 ЦПК України розгляд справ у суді апеляційної інстанції здійснюється в судовому засіданні з повідомленням учасників справи, крім випадків, передбачених ст.369 ЦПК України.

Враховуючи, що підготовчі дії у справі проведено в повному обсязі, колегія суддів Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду вважає їх достатніми для закінчення підготовки справи до апеляційного розгляду з призначенням її у відкритому судовому засіданні, з викликом учасників провадження.

Керуючись ст.ст.365, 369 ЦПК України, колегія суддів

П О С Т А Н О В И Л А:

Закінчити проведення підготовчих дій по апеляційній скарзі прокурора на ухвалу Вищого антикорупційного суду від 23 червня 2022 року про відмову в забезпеченні позову до ОСОБА_1 про визнання необґрунтованими активів та стягнення їх в дохід держави.

Призначити справу до апеляційного розгляду на 25 серпня 2022 року о 09 годині 30 хвилин в приміщенні Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду ( м.Київ, провулок Хрестовий, 4, зал судових засідань № 3).

Повідомити учасників судового процесу про дату, час та місце розгляду справи, надіслати їм копію ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий В. І. Панкулич

Судді С. Б. Боднар

І. В. Панаід