Search

Document No. 107044393

  • Date of the hearing: 31/10/2022
  • Date of the decision: 31/10/2022
  • Case №: 991/1786/22
  • Proceeding №: 22-ц/991/6/22
  • Instance: HACC AC
  • Judicial form: Civil
  • Decision type: Decision on the end of preparatory actions and the appointment of the case for an appellate hearing
  • Presiding judge (HACC AC) : Semennykov O.Yu.
  • Judge (HACC AC) : Kaluhina I.O., Mykhailenko D.H.
  • Lawyer : Starosty I.I.

справа № 991/1786/22

провадження №22-ц/991/6/22

ВИЩИЙ АНТИКОРУПЦІЙНИЙ СУД

АПЕЛЯЦІЙНА ПАЛАТА

УХВАЛА

31 жовтня 2022 року м.Київ

Колегія суддів Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду у складі: головуючого - судді Семенникова О.Ю., суддів Калугіної І.О., Михайленка Д.Г., перевіривши матеріали апеляційної скарги представника відповідача ОСОБА_1 адвоката Старости Івана Івановича на рішення Вищого антикорупційного суду від 05 вересня 2022 року у справі за позовом Держави Україна в особі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Офісу Генерального прокурора до ОСОБА_1 про визнання необґрунтованими активів та їх стягнення в дохід держави,

ВСТАНОВИЛА:

Рішенням Вищого антикорупційного суду від 05 вересня 2022 року позов про визнання необґрунтованими активів та їх стягнення в дохід держави задоволено частково, вирішено визнати необґрунтованими активи ОСОБА_1 у виді грошових коштів в розмірі 2 300 800 (два мільйони триста тисяч вісімсот) грн. та 35 481,42 (тридцять п`ять тисяч чотириста вісімдесят один 0-42) доларів США, зазначені кошти вирішено стягнути з ОСОБА_1 в дохід держави.

Представник відповідача адвокат Староста І.І. 21 вересня 2022 року звернувся з апеляційною скаргою, в якій, посилаючись на неправильне застосування судом норм матеріального права та порушення норм процесуального права, просить скасувати вищевказане рішення та ухвалити нове про відмову у задоволенні позову в повному обсязі.

Ухвалою суду від 04 жовтня 2022 року відкрито апеляційне провадження за апеляційною скаргою, надано строк для подання відзиву.

У порядку підготовки справи до апеляційного розгляду з`ясовано питання про склад учасників судового процесу, визначено характер спірних правовідносин і закон, який їх регулює, з`ясовано обставини, на які посилаються учасники справи як на підставу своїх вимог і заперечень, обставини, які визнаються чи заперечуються учасниками справи, вчинено інші дії, пов`язані із забезпеченням апеляційного розгляду справи.

Додаткових доказів або клопотань про їх витребування апеляційна скарга не містить.

Згідно з ч.3 ст.368 ЦПК розгляд справ у суді апеляційної інстанції здійснюється в судовому засіданні з повідомленням учасників справи, крім випадків, передбачених ст.369 цього Кодексу.

З урахуванням наведеного, приймаючи до уваги, що підготовка до апеляційного розгляду проведена в повному обсязі, суддею-доповідачем повідомлено членів колегії про проведені підготовчі дії, колегія суддів знаходить їх достатніми для закінчення підготовки справи до апеляційного розгляду з її призначенням до розгляду в судовому засіданні з викликом учасників справи, у зв`язку з чим, керуючись ст.365, 366 ЦПК,

ПОСТАНОВИЛА:

Закінчити проведення підготовчих дій по апеляційній скарзі представника відповідача ОСОБА_1 адвоката Старости Івана Івановича на рішення Вищого антикорупційного суду від 05 вересня 2022 року у справі за позовом Держави Україна в особі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Офісу Генерального прокурора до ОСОБА_1 про визнання необґрунтованими активів та їх стягнення в дохід держави та призначити справу до апеляційного розгляду у відкритому судовому засіданні в приміщенні Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду (місто Київ, провулок Хрестовий, будинок 4, зала судових засідань № 1) на 10 год. 00 хв. 08 листопада 2022 року з викликом учасників справи.

Про дату, час та місце розгляду апеляційної скарги повідомити учасників справи, яким надіслати копію ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Судді:

___________ ___________ ___________

Семенников О.Ю. Калугіна І.О. Михайленко Д.Г.