Search

Document No. 107090066

  • Date of the hearing: 02/11/2022
  • Date of the decision: 02/11/2022
  • Case №: 991/5096/22
  • Proceeding №: 12020160200000201
  • Instance: HACC
  • Judicial form: Criminal
  • Presiding judge (HACC) : Movchan N.V.

Справа № 991/5096/22

Провадження 1-кс/991/5116/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 листопада 2022 року м.Київ

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду ОСОБА_2, за участі секретаря судового засідання ОСОБА_3, розглянувши клопотання підозрюваного ОСОБА_1 про проведення засідання у режимі відеоконференції,

УСТАНОВИВ:

У провадженні слідчого судді Вищого антикорупційного суду перебуває клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про продовження строку дії обов`язків, покладених на підозрюваного ОСОБА_1 .

Розгляд клопотання призначено в судовому засіданні на 03.11.2022 о 15 год 30 хв.

На адресу електронної пошти суду від підозрюваного ОСОБА_1 надійшло клопотання про проведення засіданні у режимі відеоконференції з приміщення Южного міського суду Одеської області, у зв`язку із неможливістю безпосередньої участі через постійні повітряні тривоги та перебої з електропостачанням, складнощі поїздки до м. Києва з м. Одеси.

Відповідно до ч. 1 ст. 336 КПК України судове провадження може здійснюватися у режимі відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення, у тому числі яке знаходиться поза межами приміщення суду (дистанційне судове провадження), у разі: 1) неможливості безпосередньої участі учасника кримінального провадження в судовому провадженні за станом здоров`я або з інших поважних причин; 2) необхідності забезпечення безпеки осіб; 3) проведення допиту малолітнього або неповнолітнього свідка, потерпілого; 4) необхідності вжиття таких заходів для забезпечення оперативності судового провадження; 5) наявності інших підстав, визначених судом достатніми.

Частина 2 цієї статті передбачає, що суд ухвалює рішення про здійснення дистанційного судового провадження за власною ініціативою або за клопотанням сторони чи інших учасників кримінального провадження.

З огляду на зазначені положення закону, враховуючи причини неможливості безпосередньої участі підозрюваного, а також з метою забезпечення проведення розгляду справи в розумні строки, слідчий суддя дійшов висновку, що наявні достатні підстави для проведення судового засідання в режимі відеоконференції з приміщення Южного міського суду Одеської області.

Керуючись ст. 107, 336, 372 КПК України, слідчий суддя

ПОСТАНОВИВ:

Провести судове засідання, яке призначене на 03 листопада 2022 року о 15 год 30 хв, а також всі наступні судові засідання з розгляду клопотання про продовження строку дії обов`язків, покладених на підозрюваного ОСОБА_1, у залі судових засідань Вищого антикорупційного суду за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик 42-А, у режимі відеоконференції.

Доручити Южному міському суду Одеської області забезпечити проведення відеоконференції з Вищим антикорупційним судом за участю підозрюваного ОСОБА_1 .

Зобов`язати уповноважену службову особу Южного міського суду Одеської області встановити особу підозрюваного ОСОБА_1, вручити йому пам`ятку про процесуальні права та обов`язки.

Копію ухвали про розгляд клопотання в судовому засіданні в режимі відеоконференції направити негайно до Южного міського суду Одеської області для виконання та стороні захисту до відома.

Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_2