Search

Document No. 112597152

  • Date of the hearing: 02/08/2023
  • Date of the decision: 02/08/2023
  • Case №: 317/2973/18
  • Proceeding №: 42018000000000814
  • Instance: HACC AC
  • Judicial form: Criminal
  • Presiding judge (HACC AC) : Chornenka D.S.

Справа №317/2973/18

Провадження №11-кп/991/75/23

УХВАЛА

про відкладення апеляційного провадження

02 серпня 2023 року місто Київ

Колегія суддів Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду у складі:

головуючого-судді ОСОБА_1,

суддів: ОСОБА_2, ОСОБА_3,

за участю:

секретаря судового засідання ОСОБА_4,

прокурора ОСОБА_5,

захисника (в режимі відеоконференції) ОСОБА_6,

обвинувачений ОСОБА_7 не з`явився,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у режимі відеоконференції в приміщенні Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду питання щодо розгляду кримінального провадження за відсутності обвинуваченого ОСОБА_7 у кримінальному провадженні за апеляційними скаргами захисника обвинуваченого ОСОБА_7 - ОСОБА_6 та обвинуваченого ОСОБА_7 на вирок Вищого антикорупційного суду від 27 березня 2023 року про обвинувачення:

ОСОБА_7, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця м.Дніпропетровськ Дніпропетровської області, який зареєстрований та фактично проживає у АДРЕСА_1, без реєстрації місця проживання, з вищою освітою, не працюючого, неодруженого, раніше не судимого, на час інкримінованих дій - суддя Бабушкінського районного суду м.Дніпропетровська, має на утриманні одну неповнолітню дитину,

за ч.4 ст.368 КК України,

ВСТАНОВИЛА:

У провадженні Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду на розгляді знаходяться апеляційні скарги захисника обвинуваченого ОСОБА_7 - ОСОБА_6 та обвинуваченого ОСОБА_7 на вирок Вищого антикорупційного суду від 27 березня 2023 року.

У судове засідання обвинувачений ОСОБА_7 не зявився. Кореспонденція, яка направлялась Апеляційною палатою ВАКС, зокрема ухвала про відкриття апеляційного провадження, ухвала про призначення справи до розгляду, судові повістки ним не отримані.

Колегією суддів на обговорення було постановлено питання про можливість розгляду апеляційного провадження за відсутності обвинуваченого ОСОБА_7 .

Захисник обвинуваченого ОСОБА_7 - ОСОБА_6 вважає, за можливе проводити апеляційний розгляд за відсутності обвинуваченого, оскільки питання про погіршення його становища не стоїть.

Прокурор вважав за можливе проводити розгляд апеляційних скарг за відсутності обвинуваченого ОСОБА_7 .

Заслухавши думку учасників кримінального провадження, колегія суддів дійшла таких висновків.

Ухвалою Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 01 червня 2023 року визнано обов`язковою явку обвинуваченого ОСОБА_7 у судове засідання для розгляду його клопотання про зміну міри запобіжного заходу; доручено НАБ України встановити місцезнаходження ОСОБА_7 та вручити йому копії документів; оголошено обвинуваченого ОСОБА_7 у розшук; доручено НАБ України здійснити привід обвинуваченого ОСОБА_7 у судове засідання на 02 серпня 2023 року на 10 год.

Станом на 02 серпня 2023 року ОСОБА_7 в судове засідання не з`явився, його місцезнаходження суду є невідомим. Згідно повідомлення прокурору детективами НАБ України вживались заходи з метою вручення ОСОБА_7 копій процесуальних документів та приводу в судове засідання, однак здійснити цього не вдалося через неможливість встановлення його місцезнаходження.

Враховуючи те, що на даний час місцезнаходження обвинуваченого ОСОБА_7 невідоме, його участь обв`язковою визнано лише щодо розгляду клопотання про зміну міри запобіжного заходу, ухвалою від 01 червня 2023 року було прийнято рішення про здійснення його розшуку та приводу в судове засідання, колегія суддів вважає за необхідне відкласти розгляд апеляційних скарг для вжиття всіх можливих, передбачених діючим КПК України шляхів повідомлення обвинуваченого про час і місце розгляду апеляційних скарг.

Керуючись ст.193, 201, 331, 335, 401, 405 КПК України, колегія суддів

ПОСТАНОВИЛА:

Розгляд апеляційних скарг захисника обвинуваченого ОСОБА_7 - ОСОБА_6 та обвинуваченого ОСОБА_7 на вирок Вищого антикорупційного суду від 27 березня 2023 року відкласти на 15 серпня 2023 року на 10 год 00 хв з повідомленням обвинуваченого ОСОБА_7 за всіма відомими його попередніми місцями проживання, місцезнаходженням нерухомого майна, шляхом публікації оголошення на сайті Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду та в засобах масової інформації про день, час і місце розгляду апеляційних скарг та про можливість отримання копій документів, які направлялись судом, в ОСББ "Чарльз 27" в м.Дніпро, вул.Дарвіна,27.

У випадку встановлення місцезнаходження обвинуваченого ОСОБА_7 чи його затримання прокурору негайно повідомити Апеляційну палату Вищого антикорупційного суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення та касаційному оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя: ОСОБА_1

судді: ОСОБА_2

ОСОБА_3