Search

Document No. 115639943

  • Date of the hearing: 14/12/2023
  • Date of the decision: 14/12/2023
  • Case №: 991/10626/23
  • Proceeding №: 52022000000000280
  • Instance: HACC
  • Judicial form: Criminal
  • Decision type: Decision on the implementation of remote court proceedings
  • Presiding judge (HACC) : Shkodin Ya.V.

справа №991/10626/23

провадження №1-кс/991/10716/23

ВИЩИЙ АНТИКОРУПЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

«14» грудня 2023 року м. Київ

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду ОСОБА_1, розглянувши клопотання адвоката ОСОБА_2 про здійснення дистанційного судового провадження в режимі відеоконференції під час розгляду його клопотання, поданого в інтересах заставодавця ОСОБА_3, про повернення застави,

ВСТАНОВИВ:

На розгляді слідчого судді Вищого антикорупційного суду перебуває клопотання адвоката ОСОБА_2, поданого в інтересах заставодавця ОСОБА_3, про повернення застави.

Судове засідання з розгляду зазначеного клопотання призначено на 14:00 год. 15 грудня 2023 року у приміщенні Вищого антикорупційного суду за адресою: м. Київ, проспект Берестейський, 41.

На електронну адресу суду надійшло клопотання від адвоката ОСОБА_2 про здійснення дистанційного судового провадження даного судового засідання за участі заставодавця ОСОБА_3 в режимі відеоконференції з Львівським апеляційним судом з посиланням на територіальну віддаленість розташування Львівської області, де наразі перебуває ОСОБА_3, від Вищого антикорупційного суду в м. Києві.

Відповідно до вимог ч. 7 ст. 11 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», учасникам судового процесу на підставі рішення суду забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в порядку, встановленому законом.

Судове провадження може здійснюватися у режимі відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення, у тому числі яке знаходиться поза межами приміщення суду (дистанційне судове провадження), зокрема, у разі неможливості безпосередньої участі учасника кримінального провадження в судовому провадженні за станом здоров`я або з інших поважних причин та необхідності вжиття таких заходів для забезпечення оперативності судового провадження (п.п. 1, 4 ч. 1 ст. 336 КПК України).

Згідно з ч. 2 ст. 336 КПК України суд ухвалює рішення про здійснення дистанційного судового провадження за власною ініціативою або за клопотанням сторони чи інших учасників кримінального провадження.

З огляду на зазначені положення закону, враховуючи наявність об`єктивних обставин, що суттєво впливають на можливість прибуття учасників судового провадження до суду, з метою забезпечення швидкого судового розгляду, під час якого кожна процесуальна дія або процесуальне рішення повинні бути виконані або прийняті в розумні строки, безпосередньої участі учасників кримінального провадження в судовому засіданні та забезпечення оперативності судового провадження, слідчий суддя вважає за можливе здійснювати дистанційне судове провадження з розгляду цього клопотання за участю заставодавця ОСОБА_3 у режимі відеоконференції між Вищим антикорупційним судом та Львівським апеляційним судом.

Керуючись ст. ст. 336 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Здійснювати дистанційне судове провадження з розгляду клопотання адвоката ОСОБА_2, поданого в інтересах заставодавця ОСОБА_3, про повернення застави, за участю заставодавця ОСОБА_3 у режимі відеоконференції із Львівським апеляційним судом.

Організацію проведення відеоконференції судового засідання, призначеного на 14:00 год. 15 грудня 2023 року, із вчиненням дій, передбачених ч. 4 ст. 336 КПК України, доручити уповноваженій особі Львівського апеляційного суду.

Про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції повідомити учасників судового провадження.

Копію ухвали про дистанційне судове провадження направити до Львівського апеляційного суду.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1