Search

Document No. 118195216

  • Date of the hearing: 08/04/2024
  • Date of the decision: 08/04/2024
  • Case №: 991/2566/24
  • Proceeding №: 52024000000000022
  • Instance: HACC AC
  • Judicial form: Criminal
  • Presiding judge (HACC AC) : Pavlyshyn O.F.

Cправа №991/2566/24

Провадження №11-сс/991/255/24

Суддя-доповідач: ОСОБА_1

ВИЩИЙ АНТИКОРУПЦІЙНИЙ СУД

АПЕЛЯЦІЙНА ПАЛАТА

УХВАЛА

08 квітня 2024 року місто Київ

Суддя Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду ОСОБА_1, перевіривши матеріали клопотання захисника підозрюваного ОСОБА_2 - адвоката ОСОБА_3 про розгляд апеляційної скарги прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури ОСОБА_4 на ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 28 березня 2024 року у режимі відеоконференції,

в с т а н о в и в:

Ухвалою слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 28.03.2024 частково задоволено клопотання детектива та застосовано до підозрюваного ОСОБА_2 запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на шістдесят днів, до 24.05.2024 включно; визначено підозрюваному заставу у розмірі 3 028 000 грн, у разі внесення застави постановлено строком на два місяці покласти на ОСОБА_2 обов`язки: прибувати до детективів Національного антикорупційного бюро України, прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у цьому кримінальному провадженні, суду за першою вимогою; не відлучатися з м. Суми без дозволу детективів Національного антикорупційного бюро України, прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у цьому кримінальному провадженні та суду; повідомляти детективу Національного антикорупційного бюро України, прокурору Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у цьому кримінальному провадженні про зміну свого місця проживання; утримуватись від спілкування з іншим підозрюваним ОСОБА_5, свідком ОСОБА_6 ; здати на зберігання до Державної міграційної служби України всі свої паспорти для виїзду за кордон та всі інші документи, що дають право на виїзд з України, у тому числі паспорт громадянина України; носити електронний засіб контролю.

На вказану ухвалу прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (далі - САП) ОСОБА_4 подав апеляційну скаргу. В додатках до заперечень на апеляційну скаргу прокурора, захисник підозрюваного ОСОБА_2 - адвокат ОСОБА_3 подав клопотання про розгляд апеляційної скарги прокурора САП ОСОБА_4 у режимі відеоконференції, в якому просить забезпечити апеляційний розгляд за участі підозрюваного ОСОБА_2 та його захисника - адвоката ОСОБА_3 в режимі відеоконференції з: Сумським районним судом Сумської області, Зарічним районним судом м. Суми, Ковпаківським районним судом м. Суми, Сумським апеляційним судом, Господарським судом Сумської області, в залежності від наявності технічної можливості; зважаючи на: введення воєнного стану на території України, постійні масові ракетні обстріли Сумської та Київської областей, ведення комендантської години у цих містах,значну віддаленість між містами Суми та Київ, у зв`язку з чим підозрюваний ОСОБА_2 та його захисник - адвокат ОСОБА_3 не можуть прибути у судове засідання.

Згідно з п.4 ч.1 ст. 336 КПК України, судове провадження може здійснюватися у режимі відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення, у тому числі яке знаходиться поза межами приміщення суду (дистанційне судове провадження), у разі необхідності вжиття таких заходів для забезпечення оперативності судового провадження.

Частиною 2 цієї статті передбачено, що суд ухвалює рішення про здійснення дистанційного судового провадження за власною ініціативою або за клопотанням сторони чи інших учасників кримінального провадження.

Враховуючи, що захисником заявлено клопотання про розгляд апеляційної скарги прокурора за участіпідозрюваного ОСОБА_2 та його захисника - адвоката ОСОБА_3 в режимі відеоконференції, що вказані особи проживають в іншій місцевості та через введення воєнного стану на території України, з метою забезпечення оперативності судового провадження, суд приходить до висновку про наявність підстав для задоволення заявленого клопотання.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 336, 418 КПК України,

п о с т а н о в и в:

Клопотання захисника підозрюваного ОСОБА_2 - адвоката ОСОБА_3 про проведення судового засідання з розгляду апеляційної скарги прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури ОСОБА_4 на ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 28 березня 2024 року в режимі відеоконференції - задовольнити.

Судове засідання з розгляду апеляційної скарги прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури ОСОБА_4 на ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 28 березня 2024 року, призначене на 09 квітня 2024 року на 08 год. 30 хв., провести в режимі відеоконференції з підозрюваним ОСОБА_2 та його захисником - адвокатом ОСОБА_3 у приміщенні Сумського районного суду Сумської області (м. Суми, вул. Академічна, 13).

Копію ухвали направити підозрюваному ОСОБА_2, його захиснику - адвокату ОСОБА_3 та на адресу Сумського районного суду Сумської області для забезпечення організації участі вказаних осіб в судовому засіданні Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду в режимі відеоконференції.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: ОСОБА_1