Search

Document No. 85142443

  • Date of the hearing: 23/10/2019
  • Date of the decision: 23/10/2019
  • Case №: 758/4031/18
  • Proceeding №: 52017000000000015
  • Instance: HACC
  • Judicial form: Criminal
  • Decision type: On the appointment of a trial
  • Presiding judge (HACC) : Kryklyva T.H.
  • Judge (HACC) : Tanasevych O.V., Sikora K.O.
  • Secretary : Slakvy O.O.
  • Lawyer : Biliavskoho Ya.M., Demydiuk O.B.
  • Prosecutor : Kravchenko M.M.

Справа № 758/4031/18

Провадження № 1-кп/4910/4/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про призначення кримінального провадження до судового розгляду

23 жовтня 2019 року м. Київ

Колегія суддів Вищого антикорупційного суду у складі:

головуючого судді Гавриленко Т.Г.

суддів Танасевич О.В.

Сікори К.О.

за участю секретаря Слакви О.О.

прокурора: Кравченко М.М.

обвинуваченої:ОСОБА_1

адвокатів:Білявського Я.М.

Демидюк О.Б.

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в місті Києві кримінальне провадження № 52017000000000015 від 04 січня 2017 року, за обвинуваченням

ОСОБА_1 , яка народилася ІНФОРМАЦІЯ_1 у с.Перещепине Новомосковського району Дніпропетровської області, проживає за адресою: АДРЕСА_1 ,

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 366-1 Кримінального кодексу України, -

ВСТАНОВИЛА:

11 вересня 2019 року з Солом`янського районного суду м. Києва до Вищого антикорупційного суду надійшли матеріали зазначеного кримінального провадження в порядку, передбаченому підпунктом 4 пункту 202 Розділу ХІ «Перехідні положення» Кримінального процесуального кодексу України.

Ухвалою від 12 вересня 2019 року було призначено підготовче судове засідання.

Прокурор вважав обвинувальний акт таким, що відповідає вимогам КПК України та просив призначити провадження до судового розгляду.

Обвинувачена та її захисники вказали, що відсутні перешкоди для призначення справи до судового розгляду.

Колегія суддів, вислухавши думку учасників підготовчого судового засідання, додатково вивчивши в нарадчій кімнаті обвинувальний акт та реєстр матеріалів досудового розслідування прийшла до наступних висновків.

Дане кримінальне провадження підсудне Вищому антикорупційному суду відповідно до ст. 33-1 КПК України, підстав для направлення провадження для визначення підсудності судом не встановлено.

Підстави, передбачені пунктами 4-8 ч. 1 та ч. 2 ст. 284 КПК України, для закриття кримінального провадження або зупинення провадження, на час проведення підготовчого судового засідання відсутні. Угоду в провадженні не укладено.

Будь-яких клопотань від учасників кримінального провадження щодо обрання запобіжного заходу не надходило.

Обвинувальний акт складено у відповідності до вимог ст. 291 КПК України, відтак підстав для його повернення прокурору немає, відповідних клопотань сторонами не заявлено.

З вказаних мотивів суд приходить до висновку про необхідність призначення судового розгляду на підставі даного обвинувального акту.

Прокурор заявив клопотання про допит свідків, проти якого обвинувачена та її захисники не заперечували.

Захисник Гаврилової Л.В., адвокат Білявський Я.М., заявив клопотання про здійснення судового виклику певних осіб до суду для допиту.

Щодо цих осіб прокурор зазначив, що вимоги статті 290 КПК України не були дотримані.

Колегія суддів вважає за доцільне клопотання прокурора та захисника ОСОБА_1, адвоката Білявського Я.М. задовольнити. Питання щодо дотримання вимог статті 290 КПК України не є предметом дослідження на підготовчому судовому засіданні.

Відповідно до частини першої статті 314-1 КПК України з метою забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинуваченого, а також прийняття судового рішення про міру покарання, у випадку визнання її винуватою, представник уповноваженого органу з питань пробації складає досудову доповідь за ухвалою суду.

Згідно з частиною другою цієї ж статті досудова доповідь складається щодо особи, обвинуваченої у вчиненні злочину невеликої або середньої тяжкості, або тяжкого злочину, нижня межа санкції якого не перевищує п`яти років позбавлення волі.

Таким чином, оскільки пред`явлене ОСОБА_1 обвинувачення за статтею 366-1 КК України є злочином невеликої тяжкості та з метою забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинувачену, а також прийняття судового рішення про міру покарання, колегія суддів, з власної ініціативи, вважає за необхідне доручити представнику уповноваженого органу з питань пробації скласти досудову доповідь.

Відповідно до ч. 1 статті 316 КПК України після завершення підготовки до судового розгляду суд постановляє ухвалу про призначення судового розгляду.

На підставі викладеного, керуючись статтями 314 - 316, 369, 372 Кримінального процесуального кодексу України, колегія суддів, -

ПОСТАНОВИЛА:

Закінчити підготовче судове засідання.

Призначити судовий розгляд кримінального провадження за обвинуваченням ОСОБА_1 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 366-1 Кримінального кодексу України, на 16 год. 00 хв. 30 жовтня 2019 року у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань № 6 Вищого антикорупційного суду (м. Київ, проспект Перемоги, 41).

Викликати на судовий розгляд прокурора, обвинувачену та її захисників.

Доручити уповноваженому органу з питань пробації скласти до 11 листопада 2019 року досудову доповідь стосовно обвинуваченої ОСОБА_1 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Роз`яснити обвинуваченій можливість брати участь у підготовці досудової доповіді. Участь особи у підготовці досудової доповіді полягає у наданні персоналу органу пробації інформації, необхідної для підготовки такої доповіді.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.

Копію ухвали про призначення справи до судового розгляду вручити прокурору та обвинуваченій.

Головуючий суддя: Т.Г. Гавриленко

Судді: О.В. Танасевич

К.О. Сікора