Search

Document No. 85442778

  • Date of the hearing: 04/11/2019
  • Date of the decision: 06/11/2019
  • Case №: 761/32259/16-к
  • Proceeding №: 42015000000000641
  • Instance: HACC
  • Judicial form: Criminal
  • Decision type: On the appointment of a trial
  • Presiding judge (HACC) : Kryklyva T.H.
  • Judge (HACC) : Kravchuk O.O., Sikora K.O.
  • Secretary : Slakvy O.O.
  • Prosecutor : Hrechyshkin V.V.

Справа № 761/32259/16-к

Провадження № 1-кп/910/72/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 листопада 2019 року місто Київ

Колегія суддів Вищого антикорупційного суду у складі:

головуючого судді Гавриленко Т.Г.,

суддів Кравчука О.О.,

Сікори К.О.

за участю секретаря Слакви О.О.

прокурора: Гречишкіна В.В.

обвинуваченого:ОСОБА_1

захисників ОСОБА_1 адвокатів: Барсученка І.В., Повара О.М.

представника потерпілого:Величка О.В.

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в місті Києві кримінальне провадження № 42015000000000641 від 14 квітня 2015 рок року, за обвинуваченням

ОСОБА_1 , який народився ІНФОРМАЦІЯ_1 в місті Сумгаї, Азербайджанської республіки, зареєстрований та проживає за адресою: АДРЕСА_1 ,

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 364 Кримінального кодексу України, -

ВСТАНОВИЛА:

26 вересня 2019 року з Шевченківського районного суду міста Києва до Вищого антикорупційного суду надійшли матеріали зазначеного кримінального провадження в порядку, передбаченому підпунктом 4 пункту 202 Розділу ХІ «Перехідні положення» Кримінального процесуального кодексу України.

Вказаною ухвалою Вищого антикорупційного суду від 27 вересня 2019 року за даним кримінальним провадженням призначено підготовче судове засідання.

Відповідно до пункту 5 частини третьої статті 314 Кримінального процесуального кодексу України у підготовчому судовому засіданні суд має право прийняти рішення про призначення судового розгляду на підставі обвинувального акту.

У підготовчому судовому засіданні прокурор зазначив, що обвинувальний акт відповідає вимогам Кримінального процесуального кодексу України, а тому вважає, що на підставі даного обвинувального акту необхідно призначити судовий розгляд.

Обвинувачений та його захисники вважали, що на підставі даного обвинувального акту не можливо призначити судовий розгляд.

Представник потерпілого підтримав думку прокурора.

Вислухавши думки учасників підготовчого судового засідання, додатково вивчивши в нарадчій кімнаті обвинувальний акт та реєстр матеріалів досудового розслідування, колегія суддів дійшла до наступних висновків.

Зазначене кримінальне провадження підсудне Вищому антикорупційному суду відповідно до статті 33-1 Кримінального процесуального кодексу України. Підстав для направлення провадження для визначення підсудності судом не встановлено.

Підстави, передбачені пунктами 4-8, 10 частини першої або частини другої статті 284 Кримінального процесуального кодексу України, для закриття кримінального провадження або зупинення провадження на час проведення підготовчого судового засідання відсутні. Угода у провадженні не укладалась.

Обвинувальний акт складено у відповідності до вимог статті 291 Кримінального процесуального кодексу України, а відтак підстав для його повернення прокурору немає.

З вказаних мотивів колегія судів приходить до висновку про необхідність призначення судового розгляду на підставі даного обвинувального акту.

Також у підготовчому судовому засіданні прокурором заявлено клопотання про допит свідків, проти якого обвинувачений та його захисники не заперечували.

Колегія суддів вважає за доцільне клопотання прокурора задовольнити.

Окрім того, відповідно до частини першої статті 314-1 КПК України з метою забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинуваченого, а також прийняття судового рішення про міру покарання представник уповноваженого органу з питань пробації складає досудову доповідь за ухвалою суду.

Згідно з частиною другою цієї ж статті досудова доповідь складається щодо особи, обвинуваченої у вчиненні злочину невеликої або середньої тяжкості, або тяжкого злочину, нижня межа санкції якого не перевищує п`яти років позбавлення волі.

Таким чином, оскільки пред`явлене ОСОБА_1 обвинувачення за частиною другою статті 364 Кримінального кодексу України є тяжким злочином, нижня межа санкції якого не перевищує п`яти років позбавлення волі та з метою забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинуваченого, а також прийняття судового рішення про міру покарання, колегія суддів вважає за необхідне доручити представнику уповноваженого органу з питань пробації скласти досудову доповідь.

Відповідно до частини першої статті 316 Кримінального процесуального кодексу України після завершення підготовки до судового розгляду суд постановляє ухвалу про призначення судового розгляду.

На підставі викладеного, керуючись статтями 314 - 316, 369, 372 Кримінального процесуального кодексу України, колегія суддів, -

ПОСТАНОВИЛА:

Закінчити підготовче судове засідання.

Призначити судовий розгляд кримінального провадження за обвинуваченням ОСОБА_1 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 364 Кримінального кодексу України, на 14 год. 15 хв. 06 листопада 2019 року у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань № 6 у приміщенні Вищого антикорупційного суду за адресою: місто Київ, проспект Перемоги, 41.

Клопотання прокурора про здійснення судового виклику певних осіб до суду для допиту задовольнити.

Викликати в судовий розгляд прокурора, обвинуваченого та його захисників, представника потерпілого.

Доручити уповноваженому органу з питань пробації скласти до 25 листопада 2019 року досудову доповідь стосовно обвинуваченого ОСОБА_1 , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Роз`яснити обвинуваченому можливість брати участь у підготовці досудової доповіді. Участь особи у підготовці досудової доповіді полягає у наданні персоналу органу пробації інформації, необхідної для підготовки такої доповіді.

Копію ухвали про призначення справи до судового розгляду вручити прокурору та обвинуваченому.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя: Т.Г. Гавриленко

Судді: О.О. Кравчук

К.О. Сікора