Search

Document No. 86100901

  • Date of the hearing: 04/12/2019
  • Date of the decision: 04/12/2019
  • Case №: 487/4428/16-к
  • Proceeding №: 52016000000000054
  • Instance: HACC
  • Judicial form: Criminal
  • Decision type: Decision on the implementation of remote court proceedings
  • Presiding judge (HACC) : Kryklyva T.H.
  • Judge (HACC) : Tanasevych O.V., Sikora K.O.
  • Lawyer : Fediaieva S.V.

Справа № 487/4428/16-к

Провадження № 1-кп/991/99/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 грудня 2019 року місто Київ

Колегія суддів Вищого антикорупційного суду у складі: головуючого судді Гавриленко Т.Г., суддів Танасевич О.В., Сікори К.О., розглянувши клопотання представника потерпілої ОСОБА_1 , адвоката Федяєва С.В. про проведення судового засідання в режимі відеоконференції в приміщенні суду, -

ВСТАНОВИЛА:

В провадженні Вищого антикорупційного суду перебувають матеріали кримінального провадження за обвинуваченням ОСОБА_2 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 368, ч. 1 ст. 345 КК України, та ОСОБА_3 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 КК України.

28 листопада 2019 року до Вищого антикорупційного суду надійшло клопотання представника потерпілої ОСОБА_1 , адвоката Федяєва С.В. про проведення судового засідання в режимі відеоконференції в приміщенні суду, у зв`язку з тим, що приміщення Вищого антикорупційного суду знаходиться далеко від місця проживання потерпілої та її представника.

Ураховуючи викладене представник потерпілої просить забезпечити проведення судового засідання в режимі відеоконференції у приміщенні Київського районного суду м. Одеси.

Вивчивши надіслане клопотання, колегія суддів приходить до наступних висновків.

Відповідно до п. 1, 4 ч. 1 ст. 336 КПК України судове провадження може здійснюватися у режимі відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення, у тому числі яке знаходиться поза межами приміщення суду (дистанційне судове провадження), зокрема у разі неможливості безпосередньої участі учасника кримінального провадження в судовому провадженні за станом здоров`я або з інших поважних причин, необхідності вжиття таких заходів для забезпечення оперативності судового провадження.

Згідно з ч. 2 ст. 336 КПК України суд ухвалює рішення про здійснення дистанційного судового провадження за власною ініціативою або за клопотанням сторони чи інших учасників кримінального провадження.

Із матеріалів кримінального провадження вбачається, що потерпіла ОСОБА_1 та її представник, адвокат Федяєв С.В. мешкають у місті Одеса та найближчим судом до місця проживання потерпілої є Київський районний суд м. Одеси.

Беручи до уваги, що потерпіла ОСОБА_1 та її представник, адвокат Федяєв С.В. проживають у м. Одеса, не мають можливості забезпечувати свою явку у судові засідання через віддаленість місця проживання від приміщення Вищого антикорупційного суду, мають бажання приймати участь у судовому розгляді даного кримінального провадження, заявлено клопотання про розгляд кримінального провадження в режимі відеоконференції, а також те, що матеріали кримінального провадження не місять відомостей про незгоду з дистанційним судовим провадженням, з метою вжиття заходів для забезпечення оперативності судового провадження та дотримання швидкого, повного та неупередженого судового розгляду, враховуючи, що кожна процесуальна дія або процесуальне рішення повинні бути виконані або прийняті в розумні строки, колегія суддів вважає за необхідне здійснити дистанційне судове провадження між Вищим антикорупційним судом та Київським районним судом міста Одеси.

На підставі викладеного, керуючись ст. 336, 369, 372 КПК України, колегія суддів -

ПОСТАНОВИЛА:

Клопотання представника потерпілої ОСОБА_1 , адвоката Федяєва С.В. про проведення судового засідання в режимі відеоконференції в приміщенні суду задовольнити.

Здійснити дистанційне судове провадження між Вищим антикорупційним судом та Київським районним судом м. Одеси о 15 год. 00 хв. 13 грудня 2019 року за участі потерпілої ОСОБА_1 та її представника, адвоката Федяєва С.В.

Доручити Київському районному суду м. Одеси провести судове засідання в режимі відеоконференції за участі потерпілої ОСОБА_1 та її представника, адвоката Федяєва С.В., яке призначене на 15 год. 00 хв. 13 грудня 2019 року.

Для організації виконання доручення копію ухвали направити до Київського районного суду м. Одеси, потерпілій ОСОБА_1 та її представнику, адвокату Федяєву С.В.

Хід і результати процесуальних дій, проведених у режимі відеоконференції, фіксувати за допомогою технічних засобів відеозапису.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя: Т.Г. Гавриленко

Судді: О.В. Танасевич

К.О. Сікора