Search

Document No. 86825516

  • Date of the hearing: 10/01/2020
  • Date of the decision: 10/01/2020
  • Case №: 487/4428/16-к
  • Proceeding №: 52016000000000054
  • Instance: HACC
  • Judicial form: Criminal
  • Decision type: Decision on the implementation of remote court proceedings
  • Presiding judge (HACC) : Kryklyva T.H.
  • Judge (HACC) : Tanasevych O.V., Sikora K.O.

Справа № 487/4428/16-к

Провадження № 1-кп/991/99/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 січня 2020 року місто Київ

Колегія суддів Вищого антикорупційного суду у складі: головуючого судді Гавриленко Т.Г., суддів Танасевич О.В., Сікори К.О., розглянувши клопотання обвинуваченого ОСОБА_1 про проведення судового засідання в режимі відеоконференції в приміщенні суду, -

ВСТАНОВИЛА:

В провадженні Вищого антикорупційного суду перебувають матеріали кримінального провадження за обвинуваченням ОСОБА_2 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 368, ч. 1 ст. 345 КК України, та ОСОБА_1 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 КК України.

08 січня 2019 року до Вищого антикорупційного суду надійшло клопотання обвинуваченого ОСОБА_1 про проведення судового засідання, яке призначено на 09 год. 30 хв. 11 лютого 2020 року, в режимі відеоконференції в приміщенні суду, у зв`язку з відсутністю коштів на придбання квитків та оплати проживання у м. Києві.

За таких обставин обвинувачений ОСОБА_1 просить забезпечити проведення судового засідання в режимі відеоконференції у приміщенні Київського районного суду м. Одеси.

Вивчивши надіслане клопотання, колегія суддів приходить до наступних висновків.

Відповідно до п. 1, 4 ч. 1 ст. 336 КПК України судове провадження може здійснюватися у режимі відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення, у тому числі яке знаходиться поза межами приміщення суду (дистанційне судове провадження), зокрема у разі неможливості безпосередньої участі учасника кримінального провадження в судовому провадженні за станом здоров`я або з інших поважних причин, необхідності вжиття таких заходів для забезпечення оперативності судового провадження.

Згідно з ч. 2 ст. 336 КПК України суд ухвалює рішення про здійснення дистанційного судового провадження за власною ініціативою або за клопотанням сторони чи інших учасників кримінального провадження.

Із матеріалів кримінального провадження вбачається, що обвинувачений ОСОБА_1 фактично проживає у м. Одесі та на даний час не працює.

Ураховуючи викладене, беручи до уваги, що обвинувачений ОСОБА_1 проживає у м. Одеса, не має змоги оплатити проїзд та проживання в м. Києві, а також те, що матеріали кримінального провадження не місять відомостей про незгоду з дистанційним судовим провадженням, з метою вжиття заходів для забезпечення оперативності судового провадження та дотримання швидкого, повного та неупередженого судового розгляду, колегія суддів вважає за можливе здійснювати дистанційне судове провадження між Вищим антикорупційним судом та Київським районним судом м. Одеси.

На підставі викладеного, керуючись ст. 336, 369, 372 КПК України, колегія суддів -

ПОСТАНОВИЛА:

Клопотання обвинуваченого ОСОБА_1 про проведення судового засідання в режимі відеоконференції в приміщенні суду задовольнити.

Здійснити дистанційне судове провадження між Вищим антикорупційним судом та Київським районним судом м. Одеси о 09 год. 30 хв. 11 лютого 2020 року за участі обвинуваченого ОСОБА_1 .

Доручити Київському районному суду м. Одеси провести судове засідання в режимі відеоконференції за участі обвинуваченого ОСОБА_1 , яке призначене на 09 год. 30 хв. 11 лютого 2020 року.

Для організації виконання доручення копію ухвали направити до Київського районного суду м. Одеси та обвинуваченому ОСОБА_1 .

Хід і результати процесуальних дій, проведених у режимі відеоконференції, фіксувати за допомогою технічних засобів відеозапису.

Ухвала набирає законної сили з моменту її постановлення та оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя: Т.Г. Гавриленко

Судді: О.В. Танасевич

К.О. Сікора