Search

Document No. 89453350

  • Date of the hearing: 26/05/2020
  • Date of the decision: 03/06/2020
  • Case №: 757/870/18-к
  • Proceeding №: 52017000000000733
  • Instance: HACC
  • Judicial form: Criminal
  • Presiding judge (HACC) : Tkachenko O.V.
  • Judge (HACC) : Koliush O.L., Dubas V.M.
  • Secretary : Yaremy O.V.
  • Lawyer : Yurchenka A.F.

Справа № 757/870/18-к

Провадження 1-кп/910/40/19

ВИЩИЙ АНТИКОРУПЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 травня 2020 року м.Київ

Вищий антикорупційний суд у складі колегії суддів - головуючого судді Ткаченка О.В., суддів Коліуша О.Л. та Дубаса В.М. (надалі - суд),

за участю:

секретаря судового засідання Яреми О.В.,

захисника Юрченка А.Ф.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі судових засідань Вищого антикорупційного суду питання про виправлення описки в ухвалі Вищого антикорупційного суду від 20 травня 2020 року у кримінальному провадженні за обвинуваченням ОСОБА_1 (народився ІНФОРМАЦІЯ_1 у місті Дніпро, громадянин України, проживає за адресою: АДРЕСА_1 ) у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 4 ст. 368 КК України,

ВСТАНОВИВ:

Вищим антикорупційним судом здійснюється судовий розгляд кримінального провадження за обвинуваченням ОСОБА_1 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 4 ст. 368 КК України.

В судовому засіданні 20 травня 2020 року Вищим антикорупційним судом постановлена і проголошена ухвала про задоволення клопотання начальника першого відділу управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва в суді Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Офісу Генерального прокурора Омельченка О.М. про продовження строку тримання обвинуваченого ОСОБА_1 під вартою, згідно якої, обвинуваченому ОСОБА_1 продовжено строк дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на 60 днів, тобто до 18 липня 2020 року, а також визначено заставу у сумі 300 (триста) розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 630 600,00 (шістсот тридцять тисяч шістсот) гривень.

Після постановлення та проголошення ухвали було встановлено, що у даному судовому рішенні допущена технічна описка в реквізитах розрахункового рахунку Вищого антикорупційного суду для внесення застави, а саме у номері рахунку за стандартом IBAN.

Зокрема, в четвертому абзаці резолютивної частини помилково зазначено: «номер рахунка за стандартом IBAN - НОМЕР_1 » замість правильного: «номер рахунка за стандартом IBAN - НОМЕР_2 ».

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 379 Кримінального процесуального кодексу України, суд має право за власною ініціативою або за заявою учасника кримінального провадження чи іншої заінтересованої особи виправити допущені в судовому рішенні цього суду описки, очевидні арифметичні помилки незалежно від того, набрало судове рішення законної сили чи ні.

Враховуючи наведене, суд за власною ініціативою вважає за необхідне виправити вказані описки.

Заслухавши думки учасників судового провадження, які не заперечували проти виправлення описки в ухвалі суду від 20 травня 2020 року, суд вважає за можливе виправити її у порядку, передбаченому вимогами ст. 379 КПК України.

За таких обставин, в резолютивній частині ухвали Вищого антикорупційного суду від 20 травня 2020 року, у цьому кримінальному провадженні, необхідно виправити описку, шляхом зазначення правильних реквізитів розрахункового рахунку Вищого антикорупційного суду для внесення застави, а саме: номера рахунку за стандартом IBAN - НОМЕР_2 .

На підставі викладеного, керуючись ст.379 КПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Виправити описку в ухвалі (резолютивній частині) Вищого антикорупційного суду від 20 травня 2020 року (справа № 757/870/18-к, провадження 1-кп/910/40/19), зазначивши, що правильним номером рахунку в реквізитах розрахункового рахунку Вищого антикорупційного суду для внесення застави є: «номер рахунка за стандартом IBAN - НОМЕР_2 » замість помилково зазначеного: «номер рахунка за стандартом IBAN - НОМЕР_1».

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду протягом семи днів з дня її оголошення шляхом подання апеляційної скарги через Вищий антикорупційний суд. Ухвала набирає законної сили після спливу строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не було скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Головуючий суддя Ткаченко О.В.

Судді - Коліуш О.Л.

Дубас В.М.