Search

Document No. 90405557

  • Date of the hearing: 14/07/2020
  • Date of the decision: 14/07/2020
  • Case №: 991/5636/20
  • Proceeding №: 12013110060002990
  • Instance: HACC
  • Judicial form: Criminal
  • Presiding judge (HACC) : Mykhailenko V.V.
  • Secretary : Budkovoi V.O.
  • Lawyer : Dombrovskoi I.O.

Справа № 991/5636/20

Провадження1-кс/991/5799/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 липня 2020 року м.Київ

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду Михайленко В.В.

за участю секретаря судового засідання Будкової В.О.,

представника власника майна Домбровської І.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання Домбровської Ірини Олександрівни, яка діє в інтересах ТОВ «Ексімпром», про скасування арешту майна у кримінальному провадженні № 12013110060002990 від 02.04.2013 року,

ВСТАНОВИЛА:

1.1.До Вищого антикорупційного суду надійшло клопотання Домбровської Ірини Олександрівни, яка діє в інтересах ТОВ «Ексімпром» про скасування арешту майна, накладеного ухвалою слідчого судді Подільського районного суду міста Києва від 22.11.2018 у кримінальному провадженні № 12013110060002990 від 02.04.2013 на майно, належне на праві власності ТОВ «Ексімпром». Клопотання обґрунтовується тим, що ухвалою слідчого судді Подільського районного суду м. Києва від 22.11.2018 накладений арешт на майно ТОВ «Ексімпром». На думку заявника, такий арешт є необґрунтованим, оскільки розгляд клопотання здійснений без повідомлення власника нерухомого майна, з клопотанням звернувся неналежний суб`єкт, слідчим суддею не досліджено обґрунтованість підозри, а арештоване майно не відповідає ознакам речових доказів. Крім того, представник власника майна зазначає про відсутність потреби у подальшому застосуванні арешту як заходу забезпечення кримінального провадження.

2. Представник власника майна в судовому засіданні підтримала подане клопотання і просила його задовольнити. Додатково зазначила, що про необґрунтованість ухвали свідчить також накладення арешту на об`єкт нерухомого майна, на яке раніше було накладено арешт на підставі іншого судового рішення.

Прокурор в судове засідання повторно не з`явився, про дату та час розгляду клопотання повідомлений належним чином.

3. Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя дійшла такого висновку.

3.1. Відповідно до ст. 170 КПК України арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб. Завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, знищення, перетворення, відчуження.

3.2. Згідно з ч. 1 ст. 174 КПК України власник або володілець майна, який не був присутній при розгляді питання про арешт майна, має право заявити клопотання про скасування арешту майна повністю або частково. Таке клопотання під час досудового розслідування розглядається слідчим суддею. Арешт майна також може бути скасовано повністю чи частково ухвалою слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження за клопотанням власника або володільця майна, якщо вони доведуть, що в подальшому застосуванні цього заходу відпала потреба або арешт накладено необґрунтовано.

3.3. Таким чином, розглядаючи клопотання про скасування арешту, слідчий суддя встановлює обґрунтованість/необґрунтованість накладеного арешту та наявність/відсутність підстав для його подальшого застосування в залежності від того, на яку підставу вказує заявник. В даному випадку заявник вказує як на необґрунтованість накладення арешту, так і на відсутність подальшої потреби, що обумовлює межі дослідження слідчим суддею.

3.4. Обґрунтованість накладення арешту обумовлюється наявністю підстав для накладення арешту; дотриманням законодавчих приписів при вирішенні питання про арешт; співвідношенням майна, на яке накладено арешт, з заявленою у клопотанні метою; зв`язком майна з обставинами, що розслідуються (крім конфіскації та відшкодування шкоди); обґрунтованістю належності майна певній особі (особливо після обшуку); належним мотивуванням застосованого заходу забезпечення кримінального провадження в ухвалі слідчого судді про накладенні арешту; розумністю і співмірністю арешту.

3.5. Із ухвали Подільського районного суду м. Києва від 22.11.2018 вбачається, що Управлінням спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України проводилося досудове розслідування у кримінальному провадженні №12013110060002990 від 02.04.2013 року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209, ч. 1 ст. 255, ч. 1 ст. 364, ч. 2 ст. 366, ч. 3 ст. 15 ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368, ч. 5 ст. 368, ч. 3 ст. 368-2, ч. 2 ст. 375, ч. 2 ст. 376, ч. 2 ст. 376-1, ч. 1 ст. 382 КК України. Відповідно до цієї ухвали слідчим суддею задоволено клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах третього слідчого відділу управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Дема О.В. та накладено арешт на нерухоме майно ТОВ «Ексімпром».

3.6. Оцінюючи аргументи представника власника майна, слідчий суддя відхиляє посилання на неповідомлення власника майна про розгляд клопотання про накладення арешт, оскільки закон передбачає можливість його розгляду без повідомлення власника. Відповідно до ч. 2 ст. 172 КПК України клопотання слідчого, прокурора, цивільного позивача про арешт майна, яке не було тимчасово вилучене, може розглядатися без повідомлення … власника майна, їх захисника, представника чи законного представника… якщо це є необхідним з метою забезпечення арешту майна. Зважаючи на те, що завданням арешту є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, знищення, перетворення, відчуження, слідчий суддя зауважує, що, будучи обізнаним про наявність клопотання про арешт майна, власник може здійснити відчуження належного йому майна або передачу іншим особам. Це в подальшому може унеможливити виконання завдань кримінального провадження. Тому з метою запобігання можливості відчуження майна, розгляд клопотання про арешт без виклику власника майна та його захисників не є порушенням прав власника. Крім того, законодавцем передбачений механізм скасування накладеного арешту саме власником або володільцем майна, який не був присутнім при розгляді відповідного клопотання (ст. 174 КПК України).

3.7. В контексті обґрунтованості накладеного арешту слідчий суддя не вважає для його скасування обмеження господарської діяльності ТОВ «Ексімпром», внаслідок чого останнє зазнає значних збитків, про що стверджує представник. Накладення арешту на майно не має наслідком заборону володіти та користуватись таким майном, а лише обмежує право його відчуження. Крім того, майно ТОВ «Ексімпром» знаходиться у м. Харцизьк Донецької області, яке має статус тимчасово окупованих територій. Обмеження господарської діяльності на вказаній території регулюється Законом України «Про правовий режим тимчасово окупованої території» та не залежить від наявності або відсутності арешту майна товариства.

3.8. Щодо посилання представника власника майна, що при винесені ухвали про накладення арешту слідчим суддею належним чином не досліджено право власності ТОВ «Ексімпром» на пансіонат "Дельфін", що знаходиться за адресою: Донецька область, Новоазовський район, смт. Сєдове, вулиця Шкільна, будинок 6-б, слідчий суддя зазначає, що долучена до матеріалів клопотання Інформація з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно від 13.07.2020 № 216028589 свідчить про належність пансіонату "Дельфін" ТОВ «Ексімпром» на праві власності на підставі рішення Господарського суду Донецької області від 26.09.2011.

3.9. Разом з тим, зі змісту ухвали слідчого судді Подільського районного суду м. Києва від 22.11.2018 вбачається, що арешт на нерухоме майно ТОВ «Ексімпром» накладено з метою збереження речових доказів.

Частиною 2 ст. 173 КПК України визначено, що при вирішенні питання про арешт майна слідчий суддя повинен враховувати, серед іншого, правову підставу для арешту майна та можливість використання майна як доказу у кримінальному провадженні (якщо арешт майна накладається у випадку, передбаченому пунктом 1 частини другої статті 170 КПК України).

Правові підстави для накладення арешту на майно з метою збереження речових доказів визначені частиною третьою ст. 170 КПК України, згідно з якою арешт накладається на майно будь-якої фізичної або юридичної особи за наявності достатніх підстав вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним у статті 98 цього Кодексу. Відповідно до ст. 98 КПК України речовими доказами є матеріальні об`єкти, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом або отримані юридичною особою внаслідок вчинення кримінального правопорушення.

Разом з тим, в ухвалі не зазначено, яким саме критеріям, зазначеним у ст. 98 КПК України, у цьому кримінальному провадженні, в межах якого подано клопотання, відповідає вказане нерухоме майно ТОВ «Ексімпром». Із ухвали не вбачається зв`язку між обставинами, які розслідуються у кримінальному провадженні, та майном третьої особи, на яке накладається арешт з метою збереження речових доказів.

3.10. Крім того, встановлено, що службовим особам ТОВ «Ексімпром» у цьому кримінальному провадженні не повідомлено про підозру і не вбачається здійснення кримінального провадження щодо юридичної особи. При виникненні питання про обмеження права власності у кримінальному провадженні, особа, яка не є підозрюваною, набуває статусу третьої особи, щодо якої вирішується питання про арешт. Таким чином, ТОВ «Ексімпром» має процесуальний статус особи, щодо майна якої вирішується питання про арешт. В такому випадку чинним кримінальним процесуальним законодавством визначена можливість арешту майна лише за клопотанням прокурора. Так, відповідно до ч. 2 ст. 64-2 КПК України права третьої особи, щодо майна якої вирішується питання про арешт, виникають з моменту звернення прокурора до суду із клопотанням про арешт майна. Разом з тим, як вбачається із ухвали слідчого судді від 22.11.2018 року, арешт був накладений за результатами розгляду клопотання слідчого.

Вказані обставини дають підстави для висновку, що арешт на нерухоме майно був накладений за зверненням неналежного суб`єкта.

3.11. При вирішенні питання про скасування арешту на майно у кримінальному провадженні № 12013110060002990 від 02.04.2013 слідчий суддя враховує також те, що постановами про виділення матеріалів досудового розслідування від 22.11.2018 та 28.02.2019 матеріали досудового розслідування стосовно ОСОБА_1 та ОСОБА_2 виділені в окреме провадження. З ухвали слідчого судді Подільського районного суду м. Києва від 22.11.2018 вбачається, що підставою визнання вказаного в клопотання майна речовими доказами в кримінальному провадженні № 12013110060002990 від 02.04.2013 було те, що нерухоме майно набуто ТОВ «Ексімпром» у злочинний спосіб. Враховуючи посилання в ухвалі на те, що відповідне нерухоме майно набуто за рахунок злочинної діяльності ОСОБА_1 , а матеріали по цих фактах виділені в інше провадження, у подальшому арешті цього майна у кримінальному провадженні № 12013110060002990 відсутня потреба.

4. Відповідно до ч. 1 ст. 16 КПК України обмеження права власності під час кримінального провадження здійснюється на підставі вмотивованого судового рішення, ухваленого в порядку, передбаченому цим Кодексом. Як встановлено слідчим суддею, арешт на майно ТОВ «Ексімпром» накладено за клопотанням неналежного суб`єкта та без обґрунтування відповідності цього майна ознакам речових доказів згідно зі ст. 98 КПК України. Крім того, з урахуванням виділення відповідних матеріалів в окреме провадження, подальший арешт цього майна в первісному кримінальному провадженні не має сенсу та не сприяє виконанню завдань кримінального провадження.

5. Виходячи із зазначеного, накладений ухвалою слідчого судді Подільського районного суду м. Києва від 22.11.2018 арешт підлягає скасуванню. Тому клопотання адвоката Домбровської І.О. слід задовольнити.

На підставі викладеного, керуючись вимогами ст. 2, 170-173, 174, 309, 372 КПК України, слідчий суддя

ПОСТАНОВИЛА:

1. Клопотання Домбровської Ірини Олександрівни, яка діє в інтересах ТОВ «Ексімпром» про скасування арешту майна задовольнити.

2. Скасувати арешт, накладений ухвалою слідчого судді Подільського районного суду міста Києва від 22.11.2018 (справа № 758/14173/18) у кримінальному провадженні № 12013110060002990 від 02.04.2013, на майно ТОВ «Ексімпром», а саме на:

- вбудоване нежитлове приміщення магазину промислових товарів, загальна площа (181,30кв.м), за адресою: Донецька область, м. Харцизьк, м. Зугрес, вулиця Пушкіна, будинок 11;

- вбудоване нежитлове приміщення магазину, загальна площа (57,00 кв.м), за адресою: Донецька область, м. Харцизьк, м. Зугрес, вулиця Маркса Карла, будинок 4;

- вбудоване нежитлове приміщення магазину промислових товарів, загальна площа (58,20 кв.м.) за адресою: Донецька область, м. Харцизьк, м. Зугрес, вулиця Маркса Карла, будинок 3;

- будівля ливарного цеху №5, загальна площа (10313,10 кв.м.), за адресою: Донецька область, м. Харцизьк, м. Зугрес, вулиця Леніна, будинок 18"а";

- будівля виробничого та адміністративно-побутового корпусу ковальського цеху №6, загальна площа (2090,00 кв.м.), за адресою: Донецька область, м. Харцизьк, м. Зугрес, вулиця Леніна, будинок 18"а";

- будівля виробничого корпусу цеху № 8, загальна площа (31284,20 кв.м.), за адресою: Донецька область, м. Харцизьк, м. Зугрес, вулиця Леніна, будинок 18"а";

- будівля цеху № 2, за адресою: Донецька область, м. Харцизьк, м. Зугрес, вулиця Леніна, будинок 18"а";

- будівля виробничого корпусу цеху № 7, загальна площа (24662,30 кв.м.), за адресою: Донецька область, м. Харцизьк, м. Зугрес, вулиця Леніна, будинок 18"а";

- будівля виробничого корпусу цеху №12, загальна площа (18525,00 кв.м.), за адресою: Донецька область, м. Харцизьк, м. Зугрес, вулиця Леніна, будинок 18"а";

- будівля дільниці товарів народного споживання цеху №12, загальна площа (3145,70 кв.м.), за адресою: Донецька область, м. Харцизьк, м. Зугрес, вулиця Леніна, будинок 18"а";

- будівля виробничого корпусу цеху № 16, загальна площа (19334,70 кв.м.), за адресою: Донецька область, м. Харцизьк, м. Зугрес, вулиця Леніна, будинок 18"а";

- цех №15 - будівля цеху контрольної зборки крупногабаритних машин, загальна площа (7310,70 кв.м.), за адресою: Донецька область, м. Харцизьк, м. Зугрес, вулиця Леніна, будинок 18"а";

- пансіонат "Дельфін", загальна площа (1246,4 кв.м.), за адресою: Донецька область, Новоазовський район, смт. Сєдове, вулиця Шкільна, будинок 6-б;

- будівля профілакторію "Тополь", за адресою: Донецька область, м. Харцизьк, м. Зугрес, вулиця Фрунзе, будинок 3 "а".

- будівля адміністративно-побутового корпусу літейного цеху № 5, загальна площа (1178,50 кв.м.), за адресою: Донецької область, м. Харцизьк, м. Зугрес, вулиця Леніна, будинок 18"а";

- будівля модельної дільниці ливарного цеху № 5, загальна площа (2835,30 кв.м.), за адресою: Донецька область, м. Харцизьк, м. Зугрес, вулиця Леніна, будинок 18"а";

- будівля обрубочної дільниці ливарного цеху № 5, загальна площа (3326,70 кв.м.), за адресою: Донецької область, м. Харцизьк, м. Зугрес, вулиця Леніна, будинок 18"а";

- будівля центрального архіву з вбудованим приміщенням хімічної лабораторії, загальна площа (1068,20 кв.м.), за адресою: Донецька область, м. Харцизьк, м. Зугрес, вулиця Леніна, будинок 18"а";

- будівля виробничого корпусу та адміністративно-побутового корпусу цеху №14, загальна площа (2691,00 кв.м.), за адресою: Донецька область, м. Харцизьк, м. Зугрес, вулиця Леніна, будинок 18"а";

- будівля дільниці дереобробки цеху № 23, загальна площа (255,90 кв.м.), за адресою: Донецька область, м. Харцизьк, м. Зугрес, вулиця Леніна, будинок 18"а";

- будівля душових цеху № 23, загальна площа (171,80 кв.м.), за адресою: Донецької область, м. Харцизьк, м. Зугрес, вулиця Леніна, будинок 18"а";

- будівля дільниці пілорами цеху №23, загальна площа (155,30 кв.м.), за адресою: Донецької область, м. Харцизьк, м. Зугрес, вулиця Леніна, будинок 18"а";

- будівля складу будівельних матеріалів цеху №23, загальна площа (290,70 кв.м.), за адресою: Донецька область, м. Харцизьк, м. Зугрес, вулиця Леніна, будинок 18"а";

- будівля кисневої станції № 1 цеху № 24, загальна площа (656,90 кв.м.), Донецької область, м. Харцизьк, м. Зугрес, вулиця Леніна, будинок 18"а";

- будівля котельної цеху № 24, загальна площа (112,70 кв.м.), за адресою: Донецька область, м. Харцизьк, м. Зугрес, вулиця Леніна, будинок 18"а";

- будівля кисневої станції № 2 цеху № 24, загальна площа (208,00 кв.м.), за адресою: Донецька область, м. Харцизьк, м. Зугрес, вулиця Леніна, будинок 18"а";

- будівля майстерень цеху № 26, загальна площа (201,30 кв.м.), за адресою: Донецька область, м. Харцизьк, м. Зугрес, вулиця Леніна, будинок 18"а";

- будівля складу № 1 (електрообладнання) складського господарства, загальна площа (2148,70 кв.м.), за адресою: Донецька область, м. Харцизьк, м. Зугрес, вулиця Леніна, будинок 18"а";

- будівля складу №2 (комплектації, допоміжних матеріалів) складського господарства загальна площа (880,50 кв.м.), за адресою: Донецька область, м. Харцизьк, м. Зугрес, вулиця Леніна, будинок 18"а";

- будівля туалету №1 адміністративно-господарчого відділу, загальна площа (33,40 кв.м.), за адресою: Донецька область, м. Харцизьк, м. Зугрес, вулиця Леніна, будинок 18"а";

- будівля туалету №2 адміністративно-господарчого відділу, загальна площа (33,40 кв.м.), за адресою: Донецька область, м. Харцизьк, м. Зугрес, вулиця Леніна, будинок 18"а";

- будівля виробничого корпусу та адміністративно-побутового корпусу цеху №10, загальна площа (4773,90 кв.м.), за адресою: Донецької область, м. Харцизьк, м. Зугрес, вулиця Леніна, будинок 18"а";

- будівля майстерень електромонтажного цеху №14, загальна площа (784,50 кв.м.), за адресою: Донецька область, м. Харцизьк, м. Зугрес, вулиця Леніна, будинок 18"а";

- будівлі вуглекислотної станції №1, за адресою: Донецька область, м. Харцизьк, м. Зугрес, вулиця Леніна, будинок 18"а";

- будівля компресорної станції №1, загальна площа (954,20 кв.м.), за адресою: Донецька область, м. Харцизьк, м. Зугрес, вулиця Леніна, будинок 18"а";

- будівля для зберігання ємностей, загальна площа (90,10 кв.м.), за адресою: Донецька область, м. Харцизьк, м. Зугрес, вулиця Леніна, будинок 18"а";

- будівля адміністративно-побутового корпусу цеху №23, загальна площа (149,50 кв.м.), за адресою: Донецька область, м. Харцизьк, м. Зугрес, вулиця Леніна, будинок 18"а";

- будівля ГРП № 3 цеху № 24, загальна площа (19,90 кв.м.), за адресою: Донецька область, м. Харцизьк, м. Зугрес, вулиця Леніна, будинок 18"а";

- будівля насосної з бризкальним басейном №1 цеху № 24, загальна площа (23,40 кв.м.), за адресою: Донецька область, м. Харцизьк, м. Зугрес, вулиця Леніна, будинок 18"а";

- будівля насосної з бризкальним басейном № 2 цеху № 24, загальна площа (20,10 кв.м.), за адресою: Донецька область, м. Харцизьк, м. Зугрес, вулиця Леніна, будинок 18"а";

- будівлі складу карбіду складського господарства, за адресою: Донецька область, м. Харцизьк, м. Зугрес, вулиця Леніна, будинок 18"а";

- будівля складу цементу цеху №23, загальна площа (26,00 кв.м.), за адресою: Донецька область, м. Харцизьк, м. Зугрес, вулиця Леніна, будинок 18"а";

- будівля складу №4 (вогнеупорів) складського господарства, загальна площа (909,50 кв.м.), за адресою: Донецька область, м. Харцизьк, м. Зугрес, вулиця Леніна, будинок 18"а";

- будівля заводоуправління з автодорогами та спорудами адміністративно - господарчого відділу, загальна площа (4312,10 кв.м.), за адресою: Донецька область, м. Харцизьк, м. Зугрес, вулиця Леніна, будинок 18"а";

- будівля виробничого корпусу та адміністративно-побутового корпусу цеху №21, загальна площа (5985,20 кв.м.), за адресою: Донецька область, м. Харцизьк, м. Зугрес, вулиця Леніна, будинок 18"а";

- будівля ГРП №1, загальна площа (29,80 кв.м.), за адресою: Донецька область, м. Харцизьк, м. Зугрес, вулиця Леніна, будинок 18"а";

- будівля прохідної заводу, загальна площа (234,70 кв.м.), Донецька область, м. Харцизьк, м. Зугрес, вулиця Леніна, будинок 18"а";

- будівля складу інструментів, загальна площа (418,90 кв.м.), за адресою: за адресою: Донецька область, м. Харцизьк, м. Зугрес, вулиця Леніна, будинок 18"а";

- будівля побутових приміщень, загальна площа (1147,60 кв.м.), за адресою: Донецька область, м. Харцизьк, м. Зугрес, вулиця Леніна, будинок 18"а";

- будівля ГРП-2 цеху №24, загальна площа (18,20 кв.м.), за адресою: Донецька область, м. Харцизьк, м. Зугрес, вулиця Леніна, будинок 18"а";

- будівля адміністративно - побутового корпусу №2 адміністративно -господарчого відділу, загальна площа (2996,60 кв.м.), за адресою: Донецька область, м. Харцизьк, м. Зугрес, вулиця Леніна, будинок 18"а";

- будівля трансформаторної підстанції відділу головного енергетика, загальна площа (168,70 кв.м.), за адресою: Донецька область, м. Харцизьк, м. Зугрес, вулиця Леніна, будинок 18"а";

- будівля центральної заводської лабораторії ЦЗЛ, загальна площа (707,50 кв.м.), за адресою: Донецька область, м. Харцизьк, м. Зугрес, вулиця Леніна, будинок 18"а";

- будівля складу №3 (метизів) складського господарства, загальна площа (939,00 кв.м.), за адресою: Донецька область, м. Харцизьк, м. Зугрес, вулиця Леніна, будинок 18"а";

- будівля адміністративно - побутового корпусу цеху контрольної зборки крупногабаритних машин цеху № 15, загальна площа (1841,20 кв.м.), за адресою: Донецька область, м. Харцизьк, м. Зугрес, вулиця Леніна, будинок 18"а";

- будівля спортивного залу, загальна площа (1037,20 кв.м.), за адресою: Донецька область, м. Харцизьк, м. Зугрес, вулиця Леніна, будинок 18"а";

- будинок заводського клубу з вбудованими приміщеннями їдальні та приміщенням для проживання, загальна площа (3759,10 кв.м.), за адресою: Донецька область, м. Харцизьк, м. Зугрес, вулиця Леніна, будинок 18"а".

- будівля адміністративно-побутового корпусу № 1 з вбудованним приміщенням їдальні адміністративно-господарчого відділу, загальна площа (5613,90 кв.м.), за адресою: Донецька область, м. Харцизьк, м. Зугрес, вулиця Леніна, будинок 18"а".

- будівля виробничого корпусу та адміністративно-побутового корпусу експериментальної дільниці, загальна площа (3184,70 кв.м.), за адресою: Донецька область, м. Харцизьк, м. Зугрес, вулиця Леніна, будинок 18"а".

- будівля виробничого корпусу зварювально-збірного цеху та будівля адміністративно-побутового корпусу зварювально - збірного цеху цеху №4, за адресою: Донецька область, м. Харцизьк, м. Зугрес, вулиця Леніна, будинок 18"а".

- цех №1 механічний (будівля АПК та виробничого корпусу), загальна площа (7616,20 кв.м.), за адресою: Донецька область, м. Харцизьк, м. Зугрес, вулиця Леніна, будинок 18"а".

3. Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя В.В. Михайленко