Search

Document No. 90508423

  • Date of the hearing: 21/07/2020
  • Date of the decision: 21/07/2020
  • Case №: 991/3921/20
  • Proceeding №: 52020000000000048
  • Instance: HACC
  • Judicial form: Criminal
  • Decision type: Decision on the implementation of remote court proceedings
  • Presiding judge (HACC) : Fedorak L.M.
  • Judge (HACC) : Maslov V.V., Strohyi I.L.

Справа № 991/3921/20

1-кп/991/42/20

УХВАЛА

21 липня 2020 року м. Київ

Вищий антикорупційний суд у складі колегії суддів:

головуюча - Федорак Л.М.,

судді - Маслов В.В., Строгий І.Л.,

розглядаючи кримінальне провадження № 52020000000000048 стосовно обвинувачення

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Золотарево Хустського району Закарпатської області, який проживає за адресою: АДРЕСА_1 ,

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України,

в с т а н о в и в:

У провадженні Вищого антикорупційного суду (далі - суд) перебуває вказане кримінальне провадження.

20 липня 2020 року до суду надійшло клопотання прокурора у кримінальному провадженні - прокурора п`ятого відділу управління процесуального керівництва, державного обвинувачення та представництва в суді Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Офісу Генерального прокурора Сидоренка Вадима Анатолійовича про продовження терміну дії (покладення) стосовно обвинуваченого ОСОБА_1 додаткових обов`язків, передбачених ч. 5 ст. 194 КПК України.

Судове засідання з розгляду даного клопотання відповідно до ст. 186 КПК України призначено на 23 липня 2020 року о 12 год 00 хв.

Відповідно до пункту 20-5 розділу XI «Перехідні положення» КПК України тимчасово, на період дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України, з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби (COVID-19), встановлено особливості судового контролю за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб у кримінальних провадженнях та розгляду окремих питань під час судового провадження.

Згідно з названим пунктом, розгляд питань, віднесених до повноважень суду (крім розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою) за його рішенням, прийнятим із власної ініціативи або за клопотанням сторони кримінального провадження, може бути проведено у режимі відеоконференції, про що повідомляються сторони кримінального провадження у порядку, визначеному статтею 135 КПК України. Проведення судового засідання у режимі відеоконференції, у тому числі під час судового провадження, здійснюється з дотриманням правил, передбачених ч. 3 - 9 ст. 336 КПК України.

Згідно зі ст. 336 КПК України судове провадження може здійснюватися у режимі відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення, у тому числі яке знаходиться поза межами приміщення суду (дистанційне судове провадження), зокрема, у разі: необхідності забезпечення безпеки осіб та необхідності вжиття таких заходів для забезпечення оперативності судового провадження.

З огляду на зазначене, враховуючи введення на території України постановою Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 року № 392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів» карантину до 31 липня 2020 року та відповідні обмежувальні заходи, небезпеку, яку становить така інфекція, водночас, зважаючи на необхідність дотримання судом строків розгляду клопотання про продовження терміну дії (покладення) стосовно обвинуваченого додаткових обов`язків, беручи до уваги, що адреса місця проживання обвинуваченого та робочі адреси його захисників Белли Володимира Михайловича та Хилі Михайла Михайловича знаходяться в межах Закарпатської області, що значно територіально віддалено від місцезнаходження Вищого антикорупційного суду у м. Києві, суд вважає за необхідне проводити судове засідання, призначене на 23 липня 2020 року о 12 год 00 хв у режимі відеоконференції із Міжгірським районним судом Закарпатської області, за участі обвинуваченого ОСОБА_1 та його захисників Белли Володимира Михайловича та Хилі Михайла Михайловича .

Керуючись статтями 336, 369-372, п. 25-5 розділу XI «Перехідні положення» КПК України, суд

п о с т а н о в и в:

Здійснювати дистанційне судове провадження між Вищим антикорупційним судом та Міжгірським районним судом Закарпатської області за участі обвинуваченого ОСОБА_1 , захисників Белли Володимира Михайловича та Хилі Михайла Михайловича .

Доручити Міжгірському районному суду Закарпатської області проведення судового засідання, призначеного на 23 липня 2020 року о 12 год 00 хв, у режимі відеоконференції за участі обвинуваченого ОСОБА_1 , захисників Белли Володимира Михайловича та Хилі Михайла Михайловича.

Для організації виконання копію ухвали про участь обвинуваченого в режимі відеоконференції направити до Міжгірського районного суду Закарпатської області.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає. Заперечення проти ухвали можуть бути включені до апеляційної скарги на судове рішення, передбачене частиною 1 статті 392 КПК України.

Судді:

В.В. Маслов І.Л. Строгий Л.М. Федорак