Search

Document No. 91037388

  • Date of the hearing: 17/08/2020
  • Date of the decision: 17/08/2020
  • Case №: 757/22567/20-к
  • Proceeding №: 12016000000001664
  • Instance: CCC
  • Judicial form: Criminal
  • Presiding judge (CCC) : Luhanskyi Yu.M.
  • Judge (CCC) : Anisimov H.M., Kovtunovych M.I.

УХВАЛА

Іменем України

17 серпня 2020 року

м. Київ

справа 757/22567/20-к

провадження № 51-3330 ск 20

Верховний Суд колегією суддів Третьої судової палати Касаційного кримінального суду у складі:

головуючого Луганського Ю. М.,

суддів: Анісімова Г. М., Ковтуновича М. І.,

розглянувши заяву адвоката Лошакова Д. С. про відкликання його касаційної скарги в інтересах ОСОБА_1 на ухвалу Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 29 липня 2020 року,

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 29 липня 2020 року апеляційну скаргу Першого заступника керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Офісу Генерального прокурора України задоволено частково.

Скасовано ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від

05 червня 2020 року та постановлено нову ухвалу, якою провадження за скаргою адвоката Лошакова Дмитра Сергійовича в інтересах ОСОБА_2 на бездіяльність Генерального прокурора закрито. В задоволенні апеляційної скарги в іншій частині - відмовлено.

Не погоджуючись із ухвалою апеляційного суду, адвокат Лошаков Д. С. 11 серпня 2020 року звернувся із касаційною скаргою.

14 серпня 2020 року адвокат подав до Верховного Суду заяву про відкликання касаційної скарги.

Відповідно до положень ч. 1 ст. 428 КПК України суд касаційної інстанції відкриває касаційне провадження протягом п`яти днів з дня надходження касаційної скарги, якщо немає підстав для залишення касаційної скарги без руху, повернення касаційної скарги або відмови у відкритті касаційного провадження.

За приписами ст. 7 КПК України зміст та форма кримінального провадження повинні відповідати загальним засадам кримінального провадження, до яких, зокрема, відносяться законність, диспозитивність.

Відповідно до ч. 6 ст. 9 КПК України у випадках, коли положення цього Кодексу не регулюють або неоднозначно регулюють питання кримінального провадження, застосовуються загальні засади кримінального провадження, визначені частиною першою статті 7 цього Кодексу.

Згідно ч. 1 ст. 26 КПК України сторони кримінального провадження є вільними у використанні своїх прав у межах та у спосіб, передбачених цим Кодексом.

Зі змісту заяви адвоката Лошакова Л. С. убачається, що останній порушує перед судом питання про відкликання касаційної скарги та її повернення.

Відповідно до положень КПК України, які регулюють вирішення питання відкриття касаційного провадження, на цій стадії суд може прийняти одне із таких рішень: відкрити касаційне провадження, відмовити у відкритті провадження, залишити касаційну скаргу без руху або повернути касаційну скаргу.

З урахуванням викладеного, заява адвоката Лошакова Л. С. підлягає задоволенню, а касаційна скарга поверненню, у зв`язку із її відкликанням особою, яка подала касаційну скаргу, до вирішення питання про відкриття касаційного провадження.

Керуючись ст. ст. 7, 26, 428, 429 КПК України, Суд

ПОСТАНОВИВ:

Заяву адвоката Лошакова Д. С. про відкликання його касаційної скарги задовольнити.

Касаційну скаргуадвоката Лошакова Д. С. в інтересах ОСОБА_1 на ухвалу Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від

29 липня 2020 року повернути разом з усіма доданими до неї матеріалами.

Ухвала є остаточною і оскарженню не підлягає.

Судді:

Ю. М. Луганський Г. М. Анісімов М. І. Ковтунович