Search

Document No. 92654999

  • Date of the hearing: 05/11/2020
  • Date of the decision: 05/11/2020
  • Case №: 991/8208/20
  • Proceeding №: 52019000000000880
  • Instance: HACC AC
  • Judicial form: Criminal
  • Presiding judge (HACC AC) : Pavlyshyn O.F.
  • Judge (HACC AC) : Nykyforov A.S., Chorna V.V.
  • Secretary : Evfimenko K.M.

Справа № 991/8208/20

Провадження №11-сс/991/877/20

Слідчий суддя: Хамзін Т.Р.

Категорія: застосування заходу

забезпечення кримінального провадження

Доповідач: Павлишин О.Ф.

ВИЩИЙ АНТИКОРУПЦІЙНИЙ СУД

АПЕЛЯЦІЙНА ПАЛАТА

УХВАЛА

05 листопада 2020 року місто Київ

Колегія суддів Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду у складі:

головуючого - судді Павлишина О.Ф.,

суддів: Никифорова А.С., Чорної В.В.,

за участю:

секретаря судового засідання Евфіменко К.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду питання щодо виправлення описки, допущенної у складеній та проголошеній 02 листопада 2020 року резолютивній частині ухвали за результатами розгляду апеляційної скарги прокурора четвертого відділу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Офісу Генерального прокурора на ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 09 жовтня 2020 року,

ВСТАНОВИЛА:

02 листопада 2020 року колегією суддів Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду складено та проголошено резолютивну частину ухвали за результатами розгляду апеляційної скарги прокурора четвертого відділу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Офісу Генерального прокурора на ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 09 жовтня 2020 року.

Після складання та проголошення резолютивної частини ухвали, колегією суддів встановлено, що у вступній частині вказаної ухвали допущено описку, а саме помилково зазначено прізвище власника майна « ОСОБА_3 » замість правильного - « ОСОБА_3 ».

У судове засідання сторони не з`явилися, а тому колегією суддів вирішується питання про виправлення описки відповідно до ч. 2 ст. 379 КПК України.

Відповідно до ч. 1 ст. 379 КПК України суд має право, зокрема, за власною ініціативою виправити допущені в судовому рішенні цього суду описки, очевидні арифметичні помилки незалежно від того, набрало судове рішення законної сили чи ні.

Вирішуючи питання про виправлення описки чи арифметичних помилок, допущених у судовому рішенні, суд не вправі змінювати зміст судового рішення, він лише усуває неточності щодо встановлених фактичних обставин справи. А тому, виправлення допущених помилок в ухвалі суду допускається, якщо при цьому не зачіпається суть цих судових рішень.

Тобто передумовою для застосування судом положень ст. 379 КПК України є допущення в судовому рішенні описки та/або очевидної арифметичної помилки.

На підставі вищевикладеного, суд доходить висновку про необхідність усунення допущенної у складеній та проголошеній резолютивній частині ухвали (справа № 991/8208/20, провадження № 11-сс/991/877/20) описки, та зазначити у вступній частині вказаної ухвали прізвище «ОСОБА_3 »

Керуючись ст. 379 КПК України,

ПОСТАНОВИЛА:

Виправити описку, допущену у складеній та проголошеній резолютивній частині ухвали (її вступної частини) та зазначити у вступній частині « ОСОБА_3 »

Ухвала набирає законної сили з дня її постановлення та може бути оскаржена в касаційному порядку безпосередньо до Кримінального касаційного суду у складі Верховного Суду протягом трьох місяців з дня її постановлення.

Головуючий: О. Ф. Павлишин

Судді:

А.С. Никифоров

В.В. Чорна