Search

Document No. 94929652

  • Date of the hearing: 17/02/2021
  • Date of the decision: 17/02/2021
  • Case №: 760/11359/16-к
  • Proceeding №: 42015051110000062
  • Instance: HACC
  • Judicial form: Criminal
  • Presiding judge (HACC) : Sikora K.O.
  • Judge (HACC) : Kryklyva T.H., Tanasevych O.V.

Справа № 760/11359/16-к

Номер провадження 1-кп/991/117/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 лютого 2021 року Вищий антикорупційний суд у складі колегії суддів:

головуючого судді Сікори К.О.,

суддів Гавриленко Т.Г., Танасевич О.В.,

розглянувши у місті Києві клопотання осіб, які подали клопотання про скасування арешту майна, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 та їх представника - адвоката Костроби Т.А.,кожної окремо, про здійснення судового провадження у режимі відеоконференції у межах кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42015051110000062 від 05 листопада 2015 року, за обвинуваченням

ОСОБА_3 , який народився ІНФОРМАЦІЯ_1 в селі Нива Трудова Апостолівського району Дніпропетровської області, остання відома адреса реєстрації та проживання: АДРЕСА_1 ,

у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною третьою статті 368, частиною другою статті 375, частиною третьою статті 358, частиною першою статті 263 Кримінального кодексу України,

В С Т А Н О В И В :

І. Історія провадження

У провадженні Вищого антикорупційного суду перебувають матеріали зазначеного кримінального провадження. Підготовче судове засідання призначено на 22 лютого 2021 року на 11 годину 00 хвилин.

16 лютого 2021 року до Вищого антикорупційного суду надійшли клопотання осіб, які подали клопотання про скасування арешту майна, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 та їх представника - адвоката Костроби Т.А.про здійснення підготовчого судового засідання в режимі відеоконференції з Кремінським районним судом Луганської області.

Вказані клопотання ОСОБА_2 , ОСОБА_1 та їх представник - адвокат Костроба Т.А. обґрунтовують неможливістю прибути безпосередньо до приміщення Вищого антикорупційного суду.

ІІ. Оцінка та мотиви суду

Вирішуючи подані клопотання, колегія суддів враховує наступне.

Відповідно до пунктів 1, 4 частини першої статті 336 Кримінального процесуального кодексу України судове провадження може здійснюватися у режимі відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення, у тому числі яке знаходиться поза межами приміщення суду (дистанційне судове провадження), у разі неможливості безпосередньої участі учасника кримінального провадження в судовому провадженні за станом здоров`я або з інших поважних причин, необхідності вжиття таких заходів для забезпечення оперативності судового провадження.

Згідно з частиною другою статті 336 Кримінального процесуального кодексу України суд ухвалює рішення про здійснення дистанційного судового провадження за власною ініціативою або за клопотанням сторони чи інших учасників кримінального провадження.

З огляду на зазначене та беручи до уваги, що ОСОБА_1 , ОСОБА_2 та їх представник - адвокат Костроба Т.А. мешкають у місті Кремінна Луганської області, тобто на значній відстані від Вищого антикорупційного суду, у матеріалах кримінального провадження відомості про незгоду з дистанційним судовим провадженням інших учасників процесу відсутні, колегія суддів, вживаючи заходів для забезпечення оперативності, повноти та неупередженості судового провадження, враховуючи, що кожна процесуальна дія або процесуальне рішення повинні бути виконані або прийняті в розумні строки, вважає за необхідне клопотання осіб, які подали клопотання про скасування арешту майна, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 та їх представника - адвоката Костроби Т.А. про здійснення судового провадження у режимі відеоконференції задовольнити.

Керуючись статтями 314, 336, 369-372 Кримінального процесуального кодексу України, колегія суддів

П О С Т А Н О В И Л А :

1. Клопотання осіб, які подали клопотання про скасування арешту майна, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 та їх представника - адвоката Костроби Т.А.про здійснення судового провадження у режимі відеоконференції у межах кримінального провадження - задовольнити.

2. Здійснювати дистанційне судове провадження між Вищим антикорупційним судом та Кремінським районним судом Луганської області (Луганська область, місто Кремінна площа Красна, будинок 5) 22 лютого 2021 року об 11 годині 00 хвилин за участі осіб, які подали клопотання про скасування арешту майна, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 та їх представника - адвоката Костроби Т.А.

3. Доручити Кремінському районному суду Луганської області (Луганська область, місто Кремінна площа Красна, будинок 5) проведення підготовчого судового засідання в режимі відеоконференції за участі осіб, які подали клопотання про скасування арешту майна, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 та їх представника - адвоката Костроби Т.А., яке призначено Вищим антикорупційним судом на 22 лютого 2021 року об 11 годині 00 хвилин.

4. Для організації виконання копію ухвали про участь осіб у режимі відеоконференції направити до Кремінського районного суду Луганської області, ОСОБА_2 , ОСОБА_1 та їх представнику - адвокату Костробі Т.А.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її постановлення.

Головуючий суддя К.О. Сікора

Судді Т.Г. Гавриленко

О.В. Танасевич