Search

Document No. 94995485

  • Date of the hearing: 19/02/2021
  • Date of the decision: 19/02/2021
  • Case №: 991/861/21
  • Proceeding №: 52020000000000447
  • Instance: HACC
  • Judicial form: Criminal
  • Presiding judge (HACC) : Movchan N.V.
  • Judge (HACC) : Voronko V.D.
  • Secretary : Cherevach I.I.

Справа № 991/861/21

Провадження1-кс/991/1148/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 лютого 2021 року м.Київ

Суддя Вищого антикорупційного суду Мовчан Н.В., за участі секретаря судового засідання Черевач І.І., розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі судових засідань у приміщенні Вищого антикорупційного суду, у порядку підготовки до розгляду заяви ОСОБА_1 про відвід слідчого судді Вищого антикорупційного суду Воронька В.Д., клопотання ОСОБА_1 про розгляд заяви про відвід в режимі відеоконференції,

УСТАНОВИВ:

У провадженні судді Вищого антикорупційного суду перебуває заява ОСОБА_1 про відвід слідчого судді Вищого антикорупційного суду Воронька В.Д.

Розгляд заяви призначено на 24.02.2021 об 09 год 30 хв у приміщенні Вищого антикорупційного суду (м. Київ, вул. Хрещатик, буд. 42-А), про що належним чином повідомлено учасників судового розгляду.

19 лютого 2021 року засобами електронного зв`язку від ОСОБА_1 надійшло клопотання про розгляд заяви про відвід в режимі відеоконференції з приміщення Артемівського міськрайонного суду Донецької області, обґрунтоване неможливістю прибути у приміщення Вищого антикорупційного судучерез суттєву відстань від місця його проживання (м. Бахмут Донецької області) до міста Києва; ускладнення поїздки, зумовленої фактом проведення обмежувальних карантинних заходів на території України щодо запобігання поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, а також з метою забезпечення прав учасників кримінального провадження від надмірного затягування розгляду справи.

Дослідивши клопотання, суддя дійшов такого висновку.

Відповідно до п. 1, 4 ч. 1 ст. 336 КПК України судове провадження може здійснюватися у режимі відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення, у тому числі яке знаходиться поза межами приміщення суду (дистанційне судове провадження), у разі неможливості безпосередньої участі учасника кримінального провадження в судовому засіданні з поважних причин, необхідності вжиття таких заходів для забезпечення оперативності судового провадження.

Частина 2 цієї статті передбачає, що суд ухвалює рішення про здійснення дистанційного судового провадження за власною ініціативою або за клопотанням сторони чи інших учасників кримінального провадження.

З огляду на викладене, враховуючи причини неможливості безпосередньої участі ОСОБА_1 у судовому засіданні, а також з метою забезпечення оперативності судового розгляду заяви про відвід у розумний строк, суддя дійшов висновку про наявність достатніх підстав для здійснення судового розгляду у режимі відеоконференції.

Керуючись ст. 107, 336, 372 КПК України, суддя

ПОСТАНОВИВ:

Судове засідання по розгляду заяви ОСОБА_1 про відвід слідчого судді Вищого антикорупційного суду Воронька В.Д., яке призначено на 24.02.2021 року о 09 год. 30 хв., провести у залі судових засідань Вищого антикорупційного суду за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик 42-А, у режимі відеоконференції.

Доручити Артемівському міськрайонному суду Донецької області забезпечити проведення відеоконференції з Вищим антикорупційним судом о 09 год 30 хв 24 лютого 2021 року, а також на всіх наступних судових засіданнях з розгляду даної заяви за участю ОСОБА_1

Зобов`язати уповноважену службову особу Артемівського міськрайонного суду Донецької області встановити особу ОСОБА_1 .

Копію ухвали про розгляд клопотання у судовому засіданні в режимі відеоконференції направити негайно до Артемівського міськрайонного суду Донецької області для виконання та ОСОБА_1 до відома.

Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення та оскарженню не підлягає.

Суддя Н. В. Мовчан