Search

Document No. 99499151

  • Date of the hearing: 09/09/2021
  • Date of the decision: 09/09/2021
  • Case №: 991/1324/20
  • Proceeding №: 42016000000002989
  • Instance: HACC
  • Judicial form: Criminal
  • Presiding judge (HACC) : Tanasevych O.V.
  • Judge (HACC) : Sikora K.O., Tkachenko O.V.

Справа № 991/1324/20

Провадження1-кп/991/24/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про допит свідка у судовому засіданні в режимі відеоконференції

09 вересня 2021 року Вищий антикорупційний суд у складі колегії суддів: головуючого судді Танасевич О.В.,

суддів Сікори К.О., Ткаченка О.В.,

розглянувши клопотання прокурора Висоцької Наталії Василівни про допит свідка у судовому засіданні в режимі відеоконференції у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за номером 42016000000002989 від 24 жовтня 2016 року, за обвинуваченням

ОСОБА_1 , який народився ІНФОРМАЦІЯ_1 в селищі міського типу Народичі Житомирської області, зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , та фактично проживає за адресою: АДРЕСА_2 ,

у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною п`ятою статті 27, частиною четвертою статті 368, частиною третьою статті 209Кримінального кодексу України,

ВСТАНОВИВ:

1. 03 вересня 2021 року прокурор Висоцька Н.В. звернулась до суду із клопотанням про допит свідка сторони обвинувачення ОСОБА_2 у судовому засіданні, призначеному на 14 вересня 2021 року о 08 годині 00 хвилин, в режимі відеоконференції. В обґрунтування своєї позиції посилалась на те, що відповідно до визначеного порядку дослідження доказів 14 вересня 2021 року заплановано допит свідків обвинувачення, зокрема, ОСОБА_2 , який постійно проживає у місті Львів та через стан здоров`я не може з`явитися до міста Києва. Тому з урахуванням місця постійного проживання свідка прокурор просила здійснити його допит в режимі відеоконференції з Сихівським районним судом міста Львова.

3. Відповідно до пунктів 1, 4 частини першої статті 336 Кримінального процесуального кодексу України судове провадження може здійснюватися у режимі відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення, у тому числі, яке знаходиться поза межами приміщення суду (дистанційне судове провадження), зокрема, у разі неможливості безпосередньої участі учасника кримінального провадження в судовому провадженні за станом здоров`я або з інших поважних причин, а також у разі необхідності вжиття таких заходів для забезпечення оперативності судового провадження.

4. Згідно з частиною другою статті 336 Кримінального процесуального кодексу України суд ухвалює рішення про здійснення дистанційного судового провадження, зокрема, за клопотанням сторони чи інших учасників кримінального провадження.

5. Враховуючи викладене, з метою вжиття заходів для забезпечення оперативності судового провадження, враховуючи, що кожна процесуальна дія або процесуальне рішення повинні бути виконані або прийняті в розумні строки, колегія суддів вважає за необхідне здійснити дистанційне судове провадження між Вищим антикорупційним судом та Сихівським районним судом міста Львова для допиту свідка.

На підставі викладеного, керуючись статтями 336, 372, 376 Кримінального процесуального кодексу України, колегія суддів

П О С Т А Н О В И Л А:

Клопотання прокурора Висоцької Наталії Василівни про допит свідка у судовому засіданні в режимі відеоконференції - задовольнити.

Здійснити дистанційне судове провадження між Вищим антикорупційним судом та Сихівським районним судом міста Львова у судовому засіданні, призначеному на 14 вересня 2021 року о 08 годині 00 хвилин, за участю свідка ОСОБА_2 .

Доручити Сихівському районному суду міста Львова забезпечити проведення відеоконференції за участю свідка ОСОБА_2 .

Копії ухвали про розгляд справи у режимі відеоконференції негайно направити до Сихівського районного суду міста Львова для організації її виконання, та особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Хід та результати процесуальних дій, проведених у режимі відеоконференції, фіксувати за допомогою технічних засобів відеозапису.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя О.В. Танасевич

Судді К.О. Сікора

О.В. Ткаченко