Search

Document No. 100684751

  • Date of the hearing: 29/10/2021
  • Date of the decision: 29/10/2021
  • Case №: 991/7333/21
  • Proceeding №: 52017000000000636
  • Instance: HACC
  • Judicial form: Criminal
  • Presiding judge (HACC) : Moisak S.M.
  • Lawyer : Barbuly O.O.

Справа № 991/7333/21

Провадження 1-кс/991/7438/21

УХВАЛА

Іменем України

29 жовтня 2021 року м.Київ

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду Мойсак С.М., розглянувши клопотання адвоката Барбула О.О. подане в інтересах підозрюваного ОСОБА_1 про проведення судового засідання у режимі відеоконференції,

ВСТАНОВИВ:

До Вищого антикорупційного суду надійшло клопотання прокурора четвертого відділу управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва в суді Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Офісу Генерального прокурора Семака І.А. про продовження строку дії обов`язків, покладених на підозрюваного ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_1 , у кримінальному провадженні № 52017000000000636 від 26.09.2017.

Слідчим суддею судовий розгляд вищезазначеного клопотання було призначено на 09 год. 10 хв. 01 листопада 2021 року.

29.10.2021 до Вищого антикорупційного суду надійшло клопотання захисника підозрюваного ОСОБА_1 - адвоката Барбула О.О. про проведення судового засідання з розгляду клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Офісу Генерального прокурора Семака І.А. у режимі відеоконференції з приміщення Київського районного суду м. Одеси. Зазначене клопотання адвокат мотивував поширенням короновірусної інфекції (COVID-19).

Відповідно до п. 20-5 Перехідних положень КПК України тимчасово, на період дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби (COVID-19), встановлено особливості судового контролю за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб у кримінальних провадженнях та розгляду окремих питань під час судового провадження. Розгляд питань, віднесених до повноважень слідчого судді, суду (крім розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою) за його рішенням, прийнятим з власної ініціативи або за клопотанням сторони кримінального провадження, може бути проведено у режимі відеоконференції, про що повідомляються сторони кримінального провадження у порядку, визначеному статтею 135 цього Кодексу. Проведення судового засідання у режимі відеоконференції, у тому числі під час судового провадження, здійснюється на умовах, визначених абзацом сьомим цього пункту, з дотриманням правил, передбачених частинами третьою - дев`ятою статті 336 цього Кодексу.

Згідно з ч. 1 ст. 336 КПК України судове провадження може здійснюватися у режимі відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення, у тому числі яке знаходиться поза межами приміщення суду (дистанційне судове провадження), у разі: неможливості безпосередньої участі учасника кримінального провадження в судовому провадженні за станом здоров`я або з інших поважних причин; необхідності забезпечення безпеки осіб; проведення допиту малолітнього або неповнолітнього свідка, потерпілого; необхідності вжиття таких заходів для забезпечення оперативності судового провадження; наявності інших підстав, визначених судом достатніми.

Суд ухвалює рішення про здійснення дистанційного судового провадження за власною ініціативою або за клопотанням сторони чи інших учасників кримінального провадження (ч. 2 ст. 336 КПК України).

Дослідивши клопотання захисника Барбула О.О. подане в інтересах підозрюваного ОСОБА_1 , враховуючи наявність стислих строків розгляду клопотання про продовження строку дії обов`язків, з метою забезпечення доступу до правосуддя, а також попередження поширення короновірусної інфекції (COVID-19), слідчий суддя вважає, що наявні достатні підстави для здійснення судового провадження у режимі відеоконференції.

З огляду на зазначене, керуючись ст. 336 КПК України, слідчий суддя

УХВАЛИВ:

Клопотання адвоката Барбула О.О. подане в інтересах підозрюваного ОСОБА_1 про проведення судового засідання у режимі відеоконференції - задовольнити.

Судове засідання з розгляду клопотання прокурора четвертого відділу управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва в суді Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Офісу Генерального прокурора Семака І.А. про продовження строку дії обов`язків, покладених на підозрюваного ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_1 , у кримінальному провадженні № 52017000000000636 від 26.09.2017, призначене на 09 год. 10 хв. 01 листопада 2021 року, у залі судових засідань Вищого антикорупційного суду за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик 42-А, а також всі наступні засідання з розгляду клопотання прокурора Семака І.А., здійснити у режимі відеоконференції.

Доручити Київському районному суду м. Одеси, розташованому за адресою: 65080, м. Одеса, вул. Варненська, 3б, забезпечити проведення відеоконференції з Вищим антикорупційним судом о 09 год. 10 хв. 01 листопада 2021 року, а також на всіх наступних засіданнях з розгляду клопотання прокурора Семака І.А., за участю підозрюваного ОСОБА_1 та адвоката Барбула Олега Олеговича.

Копію ухвали про участь особи в судовому засіданні в режимі відеоконференції направити негайно до Київського районного суду м. Одеси та особам, які братимуть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Роз`яснити підозрюваному ОСОБА_1 та адвокату Барбулу Олегу Олеговичу,що здійснення дистанційного провадження не є перешкодою для їх прибуття до Вищого антикорупційного суду для участі у судовому засіданні.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя С.М. Мойсак