Search

Document No. 104333492

  • Date of the hearing: 17/05/2022
  • Date of the decision: 17/05/2022
  • Case №: 991/2744/20
  • Proceeding №: 42016160000000429
  • Instance: HACC
  • Judicial form: Criminal
  • Decision type: Decision on the implementation of remote court proceedings
  • Presiding judge (HACC) : Kryklyvyi V.V.

ВИЩИЙ АНТИКОРУПЦІЙНИЙ СУД

Справа № 991/2744/20

Провадження № 1-кп/991/35/20

УХВАЛА

17 травня 2022 року місто Київ

Вищий антикорупційний суд у складі суддів: головуючого ОСОБА_1, суддів ОСОБА_2 та ОСОБА_3, розглянувши питання щодо проведення судового засідання у режимі відеоконференції у справі за обвинуваченням ОСОБА_4 та ОСОБА_5 у вчиненні злочину, передбаченого ч.2ст.28, ч.2ст.364КК України,

в с т а н о в и л а :

На розгляді Вищого антикорупційного суду перебуває кримінальне провадження за обвинуваченням ОСОБА_4 та ОСОБА_5 у вчиненні злочину, передбаченого ч.2ст.28,ч.2ст.364КК України.

Ухвалою суду від03.04.2020 задоволено клопотання захисника ОСОБА_6 про здійснення судового провадження в режимі відеоконференції між Вищим антикорупційним судом та Приморським судом міста Одеси.

Ухвалою від15.05.2020 судом прийнято рішення про здійснення судового провадження у цій справі в режимі відеоконференції між Вищим антикорупційним судом та Овідіопольським районним судом Одеської області.

Однак, під час підготовки до чергового судового засідання виявилося неможливим проведення здійснення судового провадженні в режими відеоконференції з Приморським судом міста Одеси у зв`язку із відсутністю у цьому суді вільних залів судових засідань.

За статтею2КПК України завданнями кримінального провадження є захист особи, суспільства та держави від кримінальних правопорушень, охорона прав, свобод та законних інтересів учасників кримінального провадження, а також забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування і судового розгляду з тим, щоб кожний, хто вчинив кримінальне правопорушення, був притягнутий до відповідальності в міру своєї вини, жоден невинуватий не був обвинувачений або засуджений, жодна особа не була піддана необґрунтованому процесуальному примусу і щоб до кожного учасника кримінального провадження була застосована належна правова процедура.

Відповідно до п.п.1,4ч.1,ч.2тач.9ст.336КПК України, судове провадження може здійснюватися у режимі відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення, у тому числі, яке знаходиться поза межами приміщення суду (дистанційне судове провадження), зокрема у разі неможливості безпосередньої участі учасника кримінального провадження в судовому провадженні за станом здоров`я або з інших поважних причин, необхідності вжиття таких заходів для забезпечення оперативності судового провадження.

З огляду на викладене, колегія суддів вважає за необхідне здійснювати дистанційне судове провадження з приміщення іншого найбільш наближеного до проживання захисника ОСОБА_6 суду, в якому є вільні зали судових засідань, а саме з Малиновського районного суду м.Одеси.

На підставі викладеного, керуючись ст.336КПК України,

ПОСТАНОВИЛА:

Здійснювати дистанційне судове провадження у кримінальному провадженні за обвинуваченням ОСОБА_4 та ОСОБА_5 у вчиненні злочину, передбаченого ч.2ст.28,ч.2ст.364КК України, між Вищим антикорупційним судом та Малиновським районним судом міста Одеси.

Доручити відповідальному працівнику апарату Малиновського районного суду міста Одеси проведення всіх судових засідань в режимі відеоконференції за участі обвинувачених та їх захисників.

Дату і час проведення судових засідань повідомляти учасникам судового розгляду та Малиновському районному суду міста Одеси.

Копію ухвали направити учасникам судового провадження для відома.

Копію ухвали направити до Малиновського районногосуду міста Одеси (вул.Василя Стуса,1a, м.Одеса, Одеська область,65033) для організації виконання.

Роз`яснити учасникам судового провадження, що здійснення дистанційного провадження не є перешкодою для їх прибуття до Вищого антикорупційного суду для участі у судовому засіданні.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення й оскарженню не підлягає.

Судді: ОСОБА_1 ОСОБА_2 ОСОБА_3