Search

Document No. 109955293

  • Date of the hearing: 09/06/2022
  • Date of the decision: 09/06/2022
  • Case №: 991/1894/22
  • Proceeding №: 52022000000000057
  • Instance: HACC
  • Judicial form: Criminal
  • Presiding judge (HACC) : Shkodin Ya.V.

991/1894/22

1-кс/991/1911/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 червня 2022 року місто Київ

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду ОСОБА_1 розглянув клопотання детектива ОСОБА_2 від 08 червня2022 №19/2395т, погоджено прокурором ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення негласних слідчих (розшукових) дій у кримінальному провадженні №52022000000000057 від 22.02.2022 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 368; ч. 1 ст. 14, ч. 5 ст. 191 та ч. 1 ст. 255 КК України.

ВСТАНОВИВ:

Під час розгляду клопотання детектив повідомив, що на території Одеської області здійснює свою діяльність злочинна організація (далі ЗО) сформована з двох організованих груп (структурних частин) із числа посадових осіб Одеської обласної державної адміністрації (група 1) та Одеської міської ради (група 2), які підпорядковані одним керівникам: ОСОБА_4 та ОСОБА_5 .

Як зазначає детектив, особа відносно якої подане клопотання займає посаду заступника Одеського міського голови - директор департаменту фінансів Одеської міської ради та сприяє учасникам злочину, шляхом зловживання своїм службовим становищем надаючи інформацію керівникам злочинної організації про обсяги фінансування з місцевого бюджету та їх розподілу між розпорядками (виконавчими органами міської ради, керівники яких входять до складу злочинної організації) з метою встановлення контролю над подальшим їх використанням у закупівлях із заздалегідь визначеними переможцями, які за такі дії передають неправомірну вигоду, що накопичується в загальному фонді злочинної організації для розподілу між її учасниками. При цьому, особа відносно якої подане клопотання при складанні бюджету міста на наступний рік узгоджує із керівниками злочинної організації обсяги і напрямки використання бюджетних коштів для планування злочинної діяльності.

Проаналізувавши положення клопотання, оцінивши пояснення детектива та представлені ним матеріали, вбачається відповідність зазначеної в ньому фабули вчинення злочину відомостям з ЄРДР станом на 09.06.2022.

Описані в клопотанні обставини надають розуміння того, що були вчинені особливо тяжкі злочини, які віднесені до підсудності Вищого антикорупційного суду, а досліджені матеріали кримінального провадження в достатній мірі показують зв`язок між вчиненим правопорушенням та можливої безпосередньої участі осіб, які фігурують у матеріалах провадження.

З поданих матеріалів детективом не вбачається належності особи, відносно якої подане клопотання до спеціальних суб`єктів, як і не вбачається забезпечення додаткових гарантій слідчим суддею іншим фігурантам провадження з якими, зазначена особа детективом, може контактувати.

На думку слідчого судді відкрита форма здійснення досудового розслідування може негативно вплинути на процес доказування обставин кримінального правопорушення, а тому негласні заходи є єдиним можливим способом отримання інформації в цьому випадку, а зазначене втручання повністю відповідає легітимній меті, є необхідним для виконання завдань кримінального провадження і забезпечує баланс прав окремої особи та суспільного інтересу.

Отримана органом досудового розслідування інформація під час проведення ОРЗ (протокол від 01.02.22) підтверджує безпосередню причетність особи, відносно якої подане клопотання до подій про які зазначено у клопотанні, а суспільний інтерес, який знаходить своє відображення у ефективній та прозорій діяльності органів місцевого самоврядування і державної влади вимагає від органу досудового розслідування провести перевірку та розкрити сутність взаємовідносин між посадовими особами Одеської міської ради, Одеської обласної державної (військової) адміністрації, депутатським корпусом, правоохоронною системою та учасниками ЗО, які знайшли своє віддзеркалення у тому числі, у зафіксованих розмовах ОСОБА_5 з ОСОБА_6 : «300. Нет, 300 ты мне сказала в прошлом году…. Куда мы их можем потратить? Есть куда-то пальнуть?».

Неможливість отримання доказів іншими способами, особливостями розслідування правопорушень, які передбачені ст.ст.368, 191, 255 КК України, обґрунтованих тверджень детектива, що зазначені особи, можуть вживати засоби конспірації переконують слідчого суддю у доцільності проведення запропонованого детективом комплексу негласних слідчих (розшукових) дій для отримання відомостей, що мають значення для кримінального провадження на цій стадії, зокрема, для підтвердження або спростування версії обвинувачення про вчинення злочину та перевірки причетності зазначених осіб (особи).

Номер телефону особи, відносно якої подане клопотання та інші ідентифікуючі дані підтверджені детективом протоколом огляду від 07.06.22 протоколу ОРЗ від 17.11.21.

Зайняту посаду особи, відносно якої подане клопотання (заступник Одеського міського голови - директор департаменту фінансів Одеської міської ради) детектив підтвердив інформацією з сайту Одеської міської ради (загальний доступ) та поданою декларацією за 2020 рік (повний доступ, на виконання доручення від 11.05.22).

Належність електронної поштової скриньки особі, відносно якої подане клопотання детектив підтвердив поданою декларацією за 2020 рік (повний доступ, на виконання доручення від 11.05.22).

Обґрунтування 2-х місячного строку підтверджується складністю розслідування злочинів за ст.ст.364 191, 255 КК України та високим ступенем стійкості, організованості ЗО.

З положеннями ст. 384 КК України детектив слідчим суддею ознайомлений та про наслідки попереджений.

Керуючись положеннями, ст.ст.40, 246-248, 258, 260, 263 КПК України, слідчий суддя,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на проведення негласних слідчих (розшукових) дій відносно ОСОБА_6, ІНФОРМАЦІЯ_1, в межах строку досудового розслідування, строком на 2 місяці з моменту постановлення ухвали, а саме:

-зняття інформації з електронних комунікаційних мереж (комплекс технічних засобів електронних комунікацій та споруд, призначених для надання електронним комунікаційних послуг) за абонентським номером НОМЕР_1, НОМЕР_2 із застосуванням відповідних технічних засобів спостереження, відбору та фіксації змісту інформації, що передається;

-зняття інформації з електронних інформаційних систем (Viber, WhatsApp, Telegram, Signal, iMessage, Google) за аккаунтами, що використовує ОСОБА_6, з ідентифікаційними ознаками по абонентським номерам НОМЕР_1, НОМЕР_2 та електронній поштовій скриньці ІНФОРМАЦІЯ_2, а саме: пошук, виявлення і фіксація відомостей, що містяться в електронних інформаційних системах або їх частинах;

-установлення місцезнаходження радіообладнання (радіоелектронного засобу), по абонентським номерам: НОМЕР_1, НОМЕР_2 ;

-аудіо-, відеоконтроль особи в місцях її перебування.

Строк дії ухвали 2 (два) місяці - до 09.08.2022.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1