Search

Document No. 85442764

  • Date of the hearing: 05/11/2019
  • Date of the decision: 05/11/2019
  • Case №: 766/16775/17
  • Proceeding №: 52016000000000135
  • Instance: HACC
  • Judicial form: Criminal
  • Presiding judge (HACC) : Kryklyvyi V.V.
  • Judge (HACC) : Halabala M.V., Nohachevskyi V.V.
  • Secretary : Chumachenko A.O.
  • Lawyer : Pasichnichenka O.P., Huberskoho A.S.
  • Prosecutor : Musiiaka V.V.

ВИЩИЙ АНТИКОРУПЦІЙНИЙ СУД

Справа № 766/16775/17

Провадження № 1-кп/991/77/19

УХВАЛА

05 листопада 2019 рокум. Київ

Колегія суддів Вищого антикорупційного суду у складі:

головуючого судді Крикливого В.В.,

суддів: Галабали М.В., Ногачевського В.В.,

за участю секретаря судового засідання Чумаченко А.О.,

прокурора Мусіяки В.В.,

представника цивільного позивача Демиденко О.А.,

захисників: Пасічніченка О.П., Губерського А.С.,

обвинуваченого ОСОБА_1 ,

здійснивши у відкритому судовому засіданні підготовче судове засідання у кримінальному провадженні № 52016000000000135 за обвинуваченням ОСОБА_1 у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України,

в с т а н о в и л а :

30 вересня 2019 року, на підставі ухвали Херсонського міського суду Херсонської області від 19 вересня 2019 року, до Вищого антикорупційного суду передано обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням ОСОБА_1 у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

В підготовчому судовому засіданні прокурор просив призначити судовий розгляд на підставі вказаного обвинувального акта, який провести у відкритому судовому засіданні, викликавши в судове засідання учасників судового провадження та свідків. Представник цивільного позивача Демиденко О.А. проти призначення судового розгляду не заперечували.

Ухвалою суду від 05.11.2019 відмовлено в задоволенні клопотання захисника Пасічніченка О.П. про повернення обвинувального акта прокурору. Інших підстав, які б стали перешкодою для призначення судового розгляду, обвинуваченим та його захисниками не зазначалося.

Заслухавши думку учасників кримінального провадження, дослідивши обвинувальний акт та додані до нього документи, судом встановлено, що згадане кримінальне провадження підсудне Вищому антикорупційному суду. Підстав для повернення обвинувального акта прокурору, закриття або зупинення кримінального провадження не встановлено. Угода про визнання винуватості не укладалася.

За таких обставин, суд вважає за необхідне призначити судовий розгляд на підставі обвинувального акта у даному кримінальному провадженні, який здійснювати у відкритому судовому засіданні, за участі прокурора, захисників та обвинуваченого, з викликом свідків, заявлених прокурором.

Окрім того, прокурором заявлено клопотання про направлення доручення представнику органу пробації, а саме Філії державної установи «Центр пробації» в Черкаській області, скласти досудову доповідь стосовно обвинуваченого.

Інші учасники судового провадження проти задоволення клопотання не заперечували.

Заслухавши думку учасників кримінального провадження, дослідивши матеріали судової справи, колегія суддів вважає, що клопотання прокурора підлягає до задоволення.

Відповідно до положень п.6 ч.3 ст.314 та ч.1 ст. 3141 КПК України з метою забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинуваченого у підготовчому судовому засіданні суд має право доручити представнику органу пробації скласти досудову доповідь.

Після завершення підготовчого судового розгляду суд постановляє ухвалу про призначення судового розгляду.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 314, 316, 318 КПК України, колегія суддів,

ПОСТАНОВИЛА:

На підставі обвинувального акта за обвинуваченням ОСОБА_1 у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, призначити судовий розгляд у відкритому судовому засіданні на 12 листопада 2019 року на 14 год. 00 хв., в залі судових засідань № 4, з участю прокурора, представника цивільного позивача, обвинуваченого та його захисників, з викликом свідків, заявлених прокурором.

Доручити представнику Філії державної установи «Центр пробації» в Черкаській області протягом десяти робочих дній з дня отримання копій даної ухвали скласти на подати до суду досудову доповідь стосовно обвинуваченого ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Черкаси, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 .

Роз`яснити обвинуваченому, що він має право брати участь у підготовці досудової доповіді, надавати представнику персоналу органу пробації інформацію, необхідну для підготовки такої доповіді, ознайомлюватися з текстом досудової доповіді, подавати свої зауваження та уточнення або відмовитися від участі у підготовці досудової доповіді.

Копію ухвали направити органу пробації для виконання в частині складання досудової доповіді.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя В.В.Крикливий

Судді: М.В.Галабала

В.В.Ногачевський