Search

Document No. 85927031

  • Date of the hearing: 12/11/2019
  • Date of the decision: 12/11/2019
  • Case №: 766/16775/17
  • Proceeding №: 52016000000000135
  • Instance: HACC
  • Judicial form: Criminal
  • Presiding judge (HACC) : Kryklyvyi V.V.
  • Judge (HACC) : Halabala M.V., Nohachevskyi V.V.
  • Secretary : Chumachenko A.O.
  • Lawyer : Huberskoho A.S.
  • Prosecutor : Musiiaka V.V.

ВИЩИЙ АНТИКОРУПЦІЙНИЙ СУД

Справа № 766/16775/17

Провадження № 1-кп/991/77/19

УХВАЛА

12 листопада 2019 року місто Київ

Колегія суддів Вищого антикорупційного суду у складі:

головуючого судді Крикливого В.В.,

суддів: Галабали М.В., Ногачевського В.В.,

за участю секретаря судового засідання Чумаченко А.О.,

прокурора Мусіяки В.В.,

представника цивільного позивача Демиденко О.А.,

захисника Губерського А.С.,

обвинуваченого ОСОБА_1 ,

здійснивши у відкритому судовому засіданні судовий розгляд кримінального провадження за обвинуваченням ОСОБА_1 у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України,

в с т а н о в и л а :

30 вересня 2019 року до Вищого антикорупційного суду передано обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням ОСОБА_1 у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

Ухвалою суду від 05.11.2019 призначено судовий розгляд на підставі згаданого обвинувального акта. Окрім того, задоволено клопотання прокурора та направлено доручення скласти досудову доповідь стосовно обвинуваченого до Філії державної установи «Центр пробації» в Черкаській області, тобто за місцем реєстрації ОСОБА_1 .

Під час судового розгляду, з ініціативи суду, на обговорення учасників судового провадження поставлено питання про направлення доручення скласти досудову доповідь до органу пробації за місцем фактичного проживання обвинуваченого, а саме до Філії Державної установи "Центр пробації" в Херсонській області.

Прокурор Мусіяка В.В., представник цивільного позивача Демиденко О.А., обвинувачений ОСОБА_1 , його захисник Губерський А.С. проти направлення відповідного доручення до належного органу пробації не заперечували.

Захисник Пасічніченко О.П., будучи належно повідомленим про час та місце проведення судового розгляду, до зали суду не прибув, повідомивши про зайнятість в іншому судовому процесі.

За добровільною згодою обвинуваченого ОСОБА_1 , його захисника Губерського А.С., а також за згодою прокурора та представника цивільного відповідача, колегія суддів вважає за можливе вирішення питання про направлення відповідного доручення до належного органу пробації у відсутність згаданого захисника.

З матеріалів кримінального провадження, і цього не заперечував в суді сам обвинувачений, останній за місцем реєстрації в місті Черкаси не проживає, а мешкає за адресою: АДРЕСА_1 . Крім того, у період часу вчинення інкримінованого йому діяння, ОСОБА_1 займав посаду голови правління ПАТ «Херсонська ТЕЦ», розташованого у місті Херсон.

Відповідно до положень п.6 ч.3 ст.314 та ч.1 ст. 3141 КПК України з метою забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинуваченого у підготовчому судовому засіданні суд має право доручити представнику органу пробації скласти досудову доповідь.

З огляду на викладене, колегія суддів вважає за необхідне доручення про складення досудової доповіді стосовно обвинуваченого ОСОБА_1 направити до Філії Державної установи "Центр пробації" в Херсонській області.

Враховуючи, що адвокат Пасічніченко О.П. не з`явився в судове засідання з поважних причин, а обвинувачений ОСОБА_1 заперечує проти проведення судового розгляду у відсутність цього захисника, колегія суддів вважає, що судовий розгляд підлягає відкладенню. Інші учасники судового провадження проти цього не заперечували.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 314, 3141 КПК України, колегія суддів,

ПОСТАНОВИЛА:

Доручити представнику Філії державної установи «Центр пробації» в Херсонській області протягом десяти робочих дній з дня отримання копій даної ухвали скласти та подати до Вищого антикорупційного суду досудову доповідь стосовно обвинуваченого ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Черкаси, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_2 , фактично проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 .

Роз`яснити обвинуваченому, що він має право брати участь у підготовці досудової доповіді, надавати представнику персоналу органу пробації інформацію, необхідну для підготовки такої доповіді, ознайомлюватися з текстом досудової доповіді, подавати свої зауваження та уточнення або відмовитися від участі у підготовці досудової доповіді.

Копію ухвали направити органу пробації для виконання в частині складання досудової доповіді.

Судовий розгляд справи відкласти у зв`язку із неприбуттям до суду захисника Пасічніченка О.П. з поважних причин.

Наступне судове засідання призначити на 10 грудня 2019 року на 16 год. 00 хв., в залі судових засідань № 4.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення й оскарженню не підлягає.

Судді:

В.В. Крикливий М.В. Галабала В.В. Ногачевський