Search

Document No. 88926288

  • Date of the hearing: 24/04/2020
  • Date of the decision: 24/04/2020
  • Case №: 991/3310/20
  • Proceeding №: 52019000000000120
  • Instance: HACC
  • Judicial form: Criminal
  • Presiding judge (HACC) : Moisak S.M.
  • Lawyer : Marfina V.V.

Справа № 991/3310/20

Провадження1-кс/991/3411/20

УХВАЛА

24 квітня 2020 року м.Київ

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду Мойсак С.М., розглянувши клопотання адвоката Марфіна В.В. подане в інтересах підозрюваного ОСОБА_1 про проведення судового засідання у режимі відеоконференції,

ВСТАНОВИВ:

До Вищого антикорупційного суду надійшло клопотання прокурора у кримінальному провадженні - прокурора п`ятого відділу управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва в суді Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Офісу Генерального прокурора Пономаренка В.П. про продовження строку відсторонення від посади начальника Бердянської філії Державного підприємства «Адміністрація морських портів України» підозрюваного ОСОБА_1 .

Слідчим суддею судовий розгляд вищезазначеного клопотання було призначено на 13 год. 55 хв. 24 квітня 2020 року.

24.04.2020 до Вищого антикорупційного суду надійшло клопотання захисника підозрюваного ОСОБА_1 - адвоката Марфіна В.В. про проведення судового засідання у режимі відеоконференції з приміщення Бердянського міськрайонного суду Запорізької області. Зазначене клопотання адвокат мотивував неможливістю прибуття на судове засідання підозрюваним ОСОБА_1 через обмеження у пересуванні, що діють на час карантину у зв`язку із поширенням короновірусу (COVID-19), а також забороною підозрюваному залишати місце свого проживання без дозволу детектива, прокурора, яке знаходиться у м. Бердянськ.

За змістом п.п. 1, 5 ч. 1 ст. 336 КПК України судове провадження може здійснюватися у режимі відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення, у тому числі яке знаходиться поза межами приміщення суду (дистанційне судове провадження), зокрема, у разі неможливості безпосередньої участі учасника кримінального провадження в судовому провадженні за станом здоров`я або з інших поважних причин та наявності інших підстав, визначених судом достатніми.

Суд ухвалює рішення про здійснення дистанційного судового провадження за власною ініціативою або за клопотанням сторони чи інших учасників кримінального провадження (ч. 2 ст. 336 КПК України).

Постановою КМУ № 211 від 11.03.2020 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» з 12.03.2020 до 24.04.2020 на усій території України встановлено карантин.

На підставі Розпорядження Кабінету Міністрів України «Про переведення єдиної державної системи цивільного захисту у режим надзвичайної ситуації» від 25.03.2020 №338-р на всій території України режиму надзвичайної ситуації до 24.04.2020 через поширення хвороби коронавірусу (COVID-19).

Наведені обставини у сукупності дають слідчому судді підстави зробити висновок про можливість здійснення судового провадження з розгляду клопотання прокурора у кримінальному провадженні - прокурора п`ятого відділу управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва в суді Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Офісу Генерального прокурора Пономаренка В.П. про продовження строку відсторонення від посади начальника Бердянської філії Державного підприємства «Адміністрація морських портів України» підозрюваного ОСОБА_1 у режимі відеоконференції.

З огляду на зазначене, керуючись ст. 336 КПК України, слідчий суддя

УХВАЛИВ:

Клопотання адвоката Марфіна В.В. подане в інтересах підозрюваного ОСОБА_1 про проведення судового засідання у режимі відеоконференції - задовольнити.

Судове засідання з розгляду клопотання прокурора у кримінальному провадженні - прокурора п`ятого відділу управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва в суді Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Офісу Генерального прокурора Пономаренка В.П. про продовження строку відсторонення від посади начальника Бердянської філії Державного підприємства «Адміністрація морських портів України» підозрюваного ОСОБА_1 , призначене на 13 год. 55 хв. 24 квітня 2020 року, у залі судових засідань Вищого антикорупційного суду за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик 42-А, здійснити у режимі відеоконференції.

Доручити Бердянському міськрайонному суду Запорізької області, розташованому за адресою: 71118 м. Бердянськ вул. Консульська 64, забезпечити проведення відеоконференції з Вищим антикорупційним судом о 13 год. 55 хв. 24 квітня 2020 року, за участю підозрюваного ОСОБА_1 .

Копію ухвали про участь особи в судовому засіданні в режимі відеоконференції направити негайно до Бердянського міськрайонного суду Запорізької області та особам, які братимуть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя С.М. Мойсак