Search

Document No. 90279708

  • Date of the hearing: 07/07/2020
  • Date of the decision: 07/07/2020
  • Case №: 758/3123/16-к
  • Proceeding №: 52016000000000052
  • Instance: HACC
  • Judicial form: Criminal
  • Presiding judge (HACC) : Kryklyvyi V.V.

ВИЩИЙ АНТИКОРУПЦІЙНИЙ СУД

Справа № 758/3123/16-к

Провадження № 1-кп/4910/49/19

УХВАЛА

07 липня 2020 року місто Київ

Колегія суддів Вищого антикорупційного суду у складі: головуючого Крикливого В.В., суддів Мойсака С.М. та Хамзіна Т.Р.,

розглянувши матеріали кримінального провадження за обвинуваченням ОСОБА_1 у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України,

в с т а н о в и в :

На розгляді Вищого антикорупційного суду перебувають матеріали кримінального провадження за обвинуваченням ОСОБА_1 у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України.

Ухвалою суду від 05.11.2019 у згаданому провадженні призначено судовий розгляд.

До початку наступного судового засідання виникла необхідність у вирішенні питань, пов`язаних із здійснення дистанційного судового провадження у цій справі.

У відповідності до положень ст. 336 КПК України та пункту 205 розділу XI «Перехідні положення» КПК України, вирішення питань здійснення дистанційного судового провадження можливе за ініціативою суду, без згоди обвинуваченого та інших учасників судового провадження та без проведення судового засідання.

Відповідно до п.п. 1, 4 ч. 1, ч. 2 та ч. 9 ст. 336 КПК України, судове провадження може здійснюватися у режим відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення, у тому числі, яке знаходиться поза межами приміщення суду (дистанційне судове провадження), зокрема у разі неможливості безпосередньої участі учасника кримінального провадження в судовому провадженні за станом здоров`я або з інших поважних причин, необхідності вжиття таких заходів для забезпечення оперативності судового провадження.

03.07.2020 на адресу суду надійшло клопотання свідка ОСОБА_2 про проведення судового засідання 07.07.2020 та здійснення його допиту у режимі відеоконференції між Вищим антикорупційним судом та Центральним районним судом міста Миколаєва. Свої вимоги мотивує тим, що проживає в м. Миколаєві та не може прибути до Вищого антикорупційного суду у зв`язку із його віддаленістю та запровадженими в України карантинними заходами.

Зважаючи на відсутність можливості свідка ОСОБА_2 прибути безпосередньо в судове засідання до Вищого антикорупційного суду, колегія суддів вважає за можливе проведення судового засідання у режимі відеоконференції з Центральним районним судом міста Миколаєва.

Відповідно до ч. 1 ст. 318 КПК України, судовий розгляд має бути проведений і завершений протягом розумного строку.

З огляду на викладене, колегія суддів вважає, що для забезпечення оперативності судового провадження, клопотання про допит свідка у режимі відеоконференції підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст. 336 КПК України, пунктом 205 розділу XI «Перехідні положення» КПК України, колегія суддів,

ПОСТАНОВИВ:

Здійснювати дистанційне судове провадження у кримінальному провадженні за обвинуваченням ОСОБА_1 у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України, між Вищим антикорупційним судом та Центральним районним судом міста Миколаєва за участі свідка ОСОБА_2 .

Доручити Центральному районному суду міста Миколаєва проведення судового засідання 07.07.2020 в 11 год.00 хв. в режимі відеоконференції за участі свідка ОСОБА_2 .

Доручити відповідальному представнику Центрального районного суду міста Миколаєва вручити свідку ОСОБА_2 пам`ятку про його права та обов`язки.

Копію ухвали направити учасникам судового провадження для відома.

Копію ухвали направити до Центрального районного суду міста Миколаєва для організації виконання.

Роз`яснити свідку ОСОБА_2 , що здійснення дистанційного провадження не є перешкодою для його прибуття до Вищого антикорупційного суду для участі у судовому засіданні.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення й оскарженню не підлягає.

Судді:

В.В. Крикливий С.М. Мойсак Т.Р. Хамзін