Search

Document No. 94858056

  • Date of the hearing: 22/01/2021
  • Date of the decision: 15/02/2021
  • Case №: 755/12530/18
  • Proceeding №: 12016100000001617
  • Instance: HACC
  • Judicial form: Criminal
  • Decision type: Decision on the implementation of remote court proceedings
  • Presiding judge (HACC) : Tanasevych O.V.
  • Judge (HACC) : Kryklyva T.H., Sikora K.O.

Справа № 755/12530/18

Провадження1-кп/991/92/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про проведення судового засідання у режимі відеоконференції

22 січня 2021 року Вищий антикорупційний суд у складі колегії суддів:

головуючого судді Танасевич О.В.,

суддів Гавриленко Т.Г., Сікори К.О.,

розглянувши клопотання прокурора п`ятого відділу управління Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Лучківа Ю.В про проведення судового засідання та допиту свідка ОСОБА_1 у режимі відеоконференції, -

ВСТАНОВИВ:

1. У провадженні суду перебувають матеріали кримінального провадження, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12016100000001617 від 30 вересня 2016 року, за обвинуваченням ОСОБА_2 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 364 Кримінального кодексу України.

2. Від прокурора п`ятого відділу управління Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Лучківа Ю.В. надійшло клопотання про проведення судового засідання, призначеного на 15 лютого 2021 року, та допиту свідка ОСОБА_1 у режимі відеоконференції із Печенізьким районним судом Харківської області.

3. Відповідно до пунктів 1, 4 частини першої статті 336 Кримінального процесуального кодексу України судове провадження може здійснюватися у режимі відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення, у тому числі, яке знаходиться поза межами приміщення суду (дистанційне судове провадження), зокрема, у разі неможливості безпосередньої участі учасника кримінального провадження в судовому провадженні за станом здоров`я або з інших поважних причин, необхідності вжиття таких заходів для забезпечення оперативності судового провадження.

4. Згідно з частиною другою статті 336 Кримінального процесуального кодексу України суд ухвалює рішення про здійснення дистанційного судового провадження за власною ініціативою або за клопотанням сторони чи інших учасників кримінального провадження.

5. Враховуючи викладене, з метою вжиття заходів для забезпечення оперативності судового провадження та дотримання оперативного, повного та неупередженого судового розгляду, враховуючи, що кожна процесуальна дія або процесуальне рішення повинні бути виконані або прийняті в розумні строки, колегія суддів вважає за необхідне здійснити дистанційне судове провадження між Вищим антикорупційним судом та Печенізьким районним судом Харківської області за участю свідка ОСОБА_1 .

Виходячи з викладеного, керуючись статтями 336, 369, 372 Кримінального процесуального кодексу України, колегія суддів, -

П О С Т А Н О В И Л А :

Клопотання прокурора п`ятого відділу управління Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Лучківа Ю.В. - задовольнити.

Здійснити дистанційне судове провадження між Вищим антикорупційним судом та Печенізьким районним судом Харківської області у судовому засіданні, призначеному на 15 лютого 2021 о 09 годині 00 хвилин, за участю свідка ОСОБА_1 , який народився ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Доручити Печенізькому районному суду Харківської області забезпечити проведення відеоконференції за участю свідка ОСОБА_1 .

Копію ухвали про розгляд справи у режимі відеоконференції негайно направити Печенізькому районному суду Харківської області для організації її виконання, та особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Хід та результати процесуальних дій, проведених у режимі відеоконференції, фіксувати за допомогою технічних засобів відеозапису.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя О.В. Танасевич

Судді Т.Г. Гавриленко

К.О. Сікора