Search

Document No. 95802285

  • Date of the hearing: 26/03/2021
  • Date of the decision: 26/03/2021
  • Case №: 991/2053/21
  • Proceeding №: 52017000000000636
  • Instance: HACC
  • Judicial form: Criminal
  • Presiding judge (HACC) : Movchan N.V.
  • Secretary : Cherevach I.I.
  • Lawyer : Barbuly O.O.

Справа № 991/2053/21

Провадження1-кс/991/2095/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 березня 2021 року м.Київ

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду Мовчан Н.В., за участі секретаря судового засідання Черевач І.І., розглянувши клопотання захисника підозрюваного ОСОБА_1 - адвоката Барбула Олега Олеговича про проведення судового засідання з розгляду клопотання про зміну запобіжного заходу у режимі відеоконференції,

УСТАНОВИВ:

У провадженні слідчого судді Вищого антикорупційного суду перебуває клопотання захисника підозрюваного ОСОБА_1 - адвоката Барбула Олега Олеговича про зміну запобіжного заходу, розгляд якого произначено на 29.03.2021 о 13:00год.

26 березня 2021 року засобами електронного зв`язку від адвоката Барбула О.О. надійшло клопотання про проведення судового засідання у режимі відеоконференції із приміщення Київського районного суду м. Одеси, обґрунтоване неможливістю прибути у приміщення суду, через віднесення міста Київ та Одеської області до червоної зони епіднебезпеки згідно із карантинним розподілом встановленим МОЗ України,а також з метою попередження зараження коронавірусною інфекцією COVID-19.

Відповідно до пунктів 1, 4 ч. 1 ст. 336 КПК України судове провадження може здійснюватися у режимі відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення, у тому числі яке знаходиться поза межами приміщення суду (дистанційне судове провадження), у разі неможливості безпосередньої участі учасника кримінального провадження, необхідності вжиття таких заходів для забезпечення оперативності судового провадження.

Частина 2 цієї статті передбачає, що суд ухвалює рішення про здійснення дистанційного судового провадження за власною ініціативою або за клопотанням сторони чи інших учасників кримінального провадження.

З огляду на зазначені положення закону, враховуючи причини неможливості безпосередньої участі сторони захисту у судовому засіданні,а також з метою забезпечення проведення судового засідання у розумні строки, слідчий суддя дійшов висновку, що наявні достатні підстави для проведення судового засідання у режимі відеоконференції з приміщення Київського районного суду м. Одеси.

У зв`язку з встановленим Київським районним судом м. Одеси графіком роботи, слідчий суддя прийняв рішення про зміну часу судового засідання призначеного на 29.03.2021 о 13 год 00 хв на 13 год 30 хв цього ж дня.

Керуючись ст. 107, 336, 372 КПК України, слідчий суддя

ПОСТАНОВИВ:

Судове засідання, яке призначене на 29 березня 2021 року о 13 год 30 хв, а також всі наступні судові засідання з розгляду клопотання про зміну запобіжного заходу, провести у залі судових засідань Вищого антикорупційного суду за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик 42-А, у режимі відеоконференції.

Доручити Київському районному суду м. Одеса забезпечити проведення відеоконференції з Вищим антикорупційним судом о 13 год 30 хв 29 березня 2021 року, а також всіх наступних судових засіданнях з розгляду клопотання про зміну запобіжного заходу за участю адвоката Барбула О.О., підозрюваного ОСОБА_1 .

Зобов`язати уповноважену службову особу Київського районного суду м. Одеса встановити особу адвоката Барбула Олега Олеговича, Себова Олега Петровича та вручити їм пам`ятки про процесуальні права та обов`язки.

Копію ухвали про розгляд клопотання у судовому засіданні в режимі відеоконференції направити негайно до Київського районного суду м. Одеса для виконання та адвокату Барбулу О.О. до відома.

Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Н. В. Мовчан